Uhm, wij dachten dat je onze lievelings-sushi ook in Japan kan eten. Gelukkig is daar nieuwkomer Hachi. Hier kan je je de echte Japanse keuken proeven maar ook gewoon ‘Hollandse’ sushi bestellen.

Nasu dengaku

Akiko, Noriko en Shoko zijn drie Japanse vrouwen die altijd al droomden van een eigen restaurant. In Nederland hebben ze op de Frederik Hendriklaan -waar eerst Foodsoldiers zat – hun droom waargemaakt. Het menu wisselt dagelijks, naast sushi staan er ook poke bowls en verschillende vlees- en vegetarische gerechten in de vitrine. Kan je niet kiezen? Dan neem je gewoon een bento box en krijg je allemaal hapjes met wat rijst erbij.

De nasu dengaku, gefrituurde aubergine met vlees en pittige miso saus is volgens de dames populair. Ook een soort rijstlasagne (doria) ziet er heerlijk uit. Je kan hier ter plekken eten of het meenemen naar huis. Wij lopen tijdens lunchtijd langs en besluiten ons te trakteren op een doosje sushi met garnalen en avocado.

Uramaki Ebi!

Hachi

De naam heeft overigens niets te maken met de gelijknamige film over een hond met Richard Gere. Hachi betekent acht en dat cijfer staat weer symbool voor geluk. Wij vinden ons juist de geluksvogels: fijn dat ze de Fred als locatie hebben gekozen. Wij gaan binnenkort de bento box testen en we hoorden dat ze binnenkort kookworkshops gaan geven. Kortom: Jaa mata (tot ziens in het Japans).

Hachi, Frederik Hendriklaan 122

Deze bento box ziet er heerlijk uit!
Credit: Instagram Hachi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *