Wat is het lekkerste kaascroissantje van Den Haag? Dat weet je pas als je genoeg vergelijkingsmateriaal hebt. Proeven is de enige oplossing. Dus we kopen zeven kaascroissantjes bij Haagse bakkers en gaan op onderzoek uit.

Proeverij

Wat kan een spontane zaterdagmiddaglunch verrassen. Na een fietstochtje langs zeven bakkers in de buurt hebben we een aardige verzameling. Overal kochten we één kaascroissantje. In de tuin stallen we onze testobjecten uit.

kaascroissantjes

We nemen onze proeverij heel serieus. We snijden ze in stukjes en nemen overal een hapje van. Een voor een noteren prijs, smaak en uiterlijk. De verschillen zijn verrassend groot. We proeven droge happen, zien bij de een veel meer kruimels dan bij de ander en ontdekken dat je vrij veel variaties hebt om kaas in een croissantjes te stoppen. We beleven in ieder geval veel plezier aan ons experiment.

test

Onze scores

WinkelPrijsUiterlijkSmaak
Jumbo0,7056,5
Albert Heijn0,7157
Van Kempen1,6466
Van Maanen1,9067,5
Roodenrijs1,8087,5
Hofje van Noman1,507,56
Victor Driessem1,857,57

Winnaar

En de winnaar is…. bakkerij Roodenrijs. Het is een luchtige croissant gevuld en bedekt met kaas. Zowel op uiterlijk en innerlijk gooit dit proefexemplaar hoge ogen. Bakkerij Roodenrijs heeft 19 bakkerijen in onze regio. Dus de kans is groot dat er eentje in de buurt is.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *