De culturele instellingen hebben ons even moeten missen maar nu het buiten bar en boos is, zijn we toe aan wat verdieping. Op naar de theaterzalen, wandelpaden en museumhallen. Onze vier favoriete uitjes van dit moment zijn:

Eline Vere_ fotoBen van DuinHaags meisje
De debuutroman van Louis Couperus was verplichte kost op de middelbare school en komt nu op het toneel tot leven. Eline Vere wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur en verwachtingen die iedereen heeft. Ze snakt naar een meeslepend leven (wie niet?) en vlucht vanuit Den Haag naar Brussel. Toch loopt het daar ook niet als gepland. Het toneelstuk Eline Vere ging 26 september in onze stad in première en toert nu door het hele land. Op 11, 12 en 13 december strijken ze weer neer in onze Schouwburg. En wij hebben kaartjes! Bekijk hier de complete speellijst.

Escher 2Koning van het gezichtsbedrog
Gaat de verhuizing naar de Amerikaanse ambassade door? Kloppen de geruchten dat de werken die er hangen nep zijn? Het Escher museum had de afgelopen weken geen gebrek aan aandacht. Terwijl iedereen er over sprak gingen wij gewoon naar binnen. Je blijft kijken naar de tekeningen van deze wereldberoemde grafische kunstenaar. Een favoriet is de Prentententoonstelling (1956). Zelf een kijkje nemen: Escher in het paleis.

Stadswandeling
Aangezien één van ons deze zomer professionele wandelschoenen heeft gekocht (nee, we zeggen niet wie) kon een wandeltip niet uitblijven. Wist je dat de gemeente drie mooie routes heeft gemaakt die je gratis kan downloaden? Wij gaan morgenmiddag op bomenjacht. De route voert je vanuit het oude centrum door de hele stad en leidt je langs prachtige monumentale bomen. We wandelen natuurlijk wel met een einddoel: een welverdiend wijntje. Waar we dit hebben gedronken lees je een andere keer.

20150506_gem-odemode0140_1_r-cropModemeisjes (voor even)
Nooit eerder is er in ons land zo’n groot overzicht van de Nederlandse modegeschiedenis gepresenteerd. En aangezien deze (niet modieuze) meisjes om de hoek wonen, moesten we natuurlijk even gluren. Sinds de tentoonstelling Fashion NL (bijna tien jaar geleden) krijgt mode elk jaar een belangrijke plek in het tentoonstellingsprogramma van het Gemeentemuseum Den Haag. Een fleurig geschiedenislesje hoe de mode zich in ons land vanaf 1900 heeft ontwikkeld. Ode aan de Nederlandse mode is te zien t/m 7 februari 2016. Eenmaal binnen? Pak dan gelijk hun andere nieuwe tentoonstelling mee: Kleur ontketend. Moderne kunst in de lage landen, de kans om in één expositie ‘godfathers’ van kleur als Monet, Matisse en Cézanne te bewonderen, Maar ook meesters van de Lage Landen zijn vertegenwoordigd met o.a. Leo Gestel, Jan Toorop, Piet Mondriaan.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *