Van hippe hotspot naar oude rot in het vak. Het Griekse restaurant Athene Palace is al ruim 18 jaar te vinden in het Haagse centrum. Dit familiebedrijf is nog steeds ieder weekend stampvol. Wij houden een proeverij met Griekse gerechten. En smullen dat het is. 

Door de hoge kwaliteitsstandaard hebben de charmante Grieken Kostas en Sotrios al heel wat mensen aan zich verbonden. Want 18 jaar succesvol zijn, mag je zonder twijfel een topprestatie noemen. Dan moet je dagelijks wel héél lekkere gerechten op tafel zetten. We weten niet hoe ze het doen, maar ieder weekend zijn de 150 zitplaatsen nagenoeg bezet. Maar ook doordeweeks loopt het goed door.

Zo is het op donderdag is ambtenarendag. De stropdassen gaan af en collega’s genieten massaal van de Griekse keuken. Iedere gast kan erop rekenen dat de gerechten snel en geheel naar wens op tafel komen. Daarnaast zit je hier ook gewoon gezellig, samen of met een grote groep.

Proeverij
Wij maken kennis met de Griekse keuken door negen kleine gerechten te proeven. 90% van de bezoekers eet bij de Griek vlees. Zonde, want er is zoveel meer. Al is onze Gyros zo op en worden we ook heel blij van de malse lamskoteletjes en kip met gegrilde groenten. Maar ook de gefrituurde feta, gebakken courgette en gamba’s smaken voortreffelijk. Eigenlijk vinden we het allemaal lekker. Oeps…

Griekse wijn
Griekenland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als het om wijn gaat. Toch zijn we erg verrast door de ‘Queen of hearts.’ Een Griekse Chardonnay die goed past bij de Mediterrane gerechten. We zijn snappen ineens helemaal waarom heel Den Haag Athene Palace al had gevonden.

Athene Palace, Kalvermarkt 42, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *