We zijn verliefd! Corsica is de gelukkige. Dit zonnige eiland in de Middellandse zee biedt het beste van twee wereld. Het is de ideale mix van Italië & Frankrijk. De bergen en het strand zijn nooit ver weg. We nemen je mee naar de Oostkust van deze parel.

Corsica ferries

Vanuit Savona (Italië) rijden we onze camper op de enorme veerboot die ons in 6,5 uur naar Corsica brengt. Het is een stukje varen, maar met een ligstoel op het dek is dit geen straf.

Bastia

bastia

Bastia is de tweede grote stad van het eiland. Je vindt hier natuurlijk een levendige haven, vele straatje die er om vragen om doorheen te slenteren en het plein ‘Place du Marché.’ Dit plein mag je zeker niet overslaan voor een drankje. Je waant je daar even in Parijs.

Campingtip: Camping La Pietra (half uurtje rijden vanuit Bastia)

Porto-Vecchio

Ook weer zo’n schilderachtig kustplaatsje. Met hoge bergen op de achtergrond. Ideale lunchbestemming wat ons betreft.

Campingtip: Camping Fautea (20 minuten rijden naar Porto- Vecchio

Bonifacio

Indrukwekkend is het juiste woord voor dit zuidelijk gelegen stadje. Voor de stad ligt een haven met luxe jachten die veelal minimaal drie dekken hebben. Hier kijk je je ogen uit voordat je de klim naar de stad begint. Want een bezoek aan Bonifacio vereist wel wat klimcapaciteiten.

Eenmaal boven word je beloond met vergezichten, steegjes en bouwwerken. Alleen de witte krijtrotsen zijn al spectaculair. Dit stadje, een waar openlucht museum, mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Corsica.

Laat je niet bang maken dat je er onmogelijk kunt parkeren. Rondom de haven vind je vele parkeerplaatsen.

Campingtip: Camping Rondinara (20 minuten rijden naar Bonifacio)

Aan de kust

Naast de beschreven stadjes verrast Corsica je op vele andere plekken. Lekker Frans én Italiaans eten, zon en azuurblauwe zee zijn gegarandeerd. En niet onbelangrijk: de lokale wijnen zijn meer dan goedgekeurd. Wij hebben ons in dit blog beperkt tot de kust. Maar ook de bergen, met spectaculaire canyoning mogelijkheden, zijn meer dan een bezoek waard.

Corsica is veelzijdig. Het eiland heeft ons zeer positief verrast. De volgende keer verkennen we de Westkust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *