Tijdens De Boekenweek hebben we onze slag geslagen. Maar liefst vijf nieuwe boeken belandden in onze boekenkast. En wat zijn ze goed! Van roman tot thriller of kort verhaal, wij delen deze pareltjes graag:

Een vlaag van waanzin
Een luxe villa, goede banen en drie mooie kinderen. Toch blijkt dit perfecte gezin ook de nodige zorgen te hebben. Geldproblemen liggen op de loer en moeder Romée verbergt wat uit het verleden. Opeens worden de spanningen vader Anthonie te veel. Ik zou alles, alles voor haar doen, altijd. Ze hoeft maar een kik te geven en ik ren voor haar. Het kan niet waar zijn dat ze zomaar zegt: ik ga bij je weg. Het mag niet. Alles zal ik uit de kast halen om dat te voorkomen. Alles. Je leest de gebeurtenissen zowel door haar ogen als die van hem, zo zit je er al snel helemaal in. En Corine Hartman weet de spanning natuurlijk heerlijk op te bouwen.

Als het lot lacht
Pulitzer prijswinnaar Adam Johnson schreef zes sterke verhalen die je willen choqueren en verrassen. Nou, dat is gelukt. Je leest over liefde, verlies, natuurrampen, technische ontwikkelingen, vreselijke ziektes en zoveel meer. Dit is alles wat we er over gaan zeggen, je moet het gewoon lezen. Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze lovende recensie (5 sterren!) van NRC.

 

FullSizeRender (1)

 

28 dagen
Zitten we nog op romans over de Tweede Wereldoorlog te wachten? Als David Safier ze schrijft in ieder geval wel. De zestienjarige Mira smokkelt voedsel om te kunnen overleven in het getto van Warschau. De Duisters beginnen met het deporteren van de Joden en Mira beseft dat verstoppen geen optie is. Ze sluit zich aan bij een jonge groep verzetsstrijders. Wat volgt is een spannend kat en muis spel tussen de bezetters en de gevangenen. Ondertussen tikt de klok verder. 28 dagen is een heerlijk avonturenboek. Als afsluiter lees je een interview met David Safier. Als je beseft dat alles op echte gebeurtenissen is gebaseerd, hoop je vooral dat je zelf nooit in zo’n ‘avontuur’ belandt.

Goud, roem, citrus
Er is al maanden geen water gevallen in Zuid Californië en L.A. is een spookstad geworden. In de zinderende hitte en aanhoudende droogte moet het jonge stel Luz en Ray zien te overleven. Ze ontfermen zich over een achtergelaten peuter en besluiten naar het oosten te trekken. Na een gevaarlijke tocht ontdekken ze midden in de woestijn een vreemde gemeenschap. Kunnen zij ze een toekomst bieden?  Een beklemmende roman met prachtige personages. En dit is slechts het debuut van Claire Vaye Watkins…

Nora
Waarom hadden wij nog nooit van schrijver Colm Tóibín gehoord? Gelukkig draait nu Brooklyn in de bioscoop, een verfilming van zijn gelijknamige boek. Hier wordt al duidelijk dat deze Ier een meesterverteller is. Zijn nieuwste roman Nora neemt je mee naar Ierland, eind jaren zestig. Na de dood van haar man moet Nora Webster weer een baan zoeken. Terwijl ze worstelt met de sociale controle en de opvoeding van haar vier kinderen geeft muziek een beetje glans in haar leven. Er gebeuren geen grote en meeslepende dingen, dit boek geeft vooral een prachtig kijkje in het leven van de ‘gewone’ vrouw.

FullSizeRender

Ben je ook gek op lezen en heb je een mening? Schrijf je dan net als wij, in voor de Zin boekenclub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *