Herfstbladeren als snack, een restaurant helemaal in het teken van poep, wijn voor je huisdier en nog meer culinaire vondsten van over de hele wereld. Wij willen ze allemaal wel proberen!

wijn2

Pinot Meow
Wijn voor je huisdier! Toen we dit nieuws hoorden, renden we bijna naar het asiel. Er zijn vier verschillende soorten waar je hond of kat van nippen. Allemaal met een toepasselijke naam: Pinot Meow, MosCATo, CharDOGnay en de Pinot GRRigio. Geen zorgen, alcohol zit er niet in. Wel bieten, kattenkruid, pepermunt en andere gezonde dingen. Wil jij je huisdier eens verwennen? Dan moet je wel helemaal naar Amerika, meer info staat hier.

poepPoep als toetje?
Minder enthousiast werden we van buurland Canada. Hier had chef Lien Nguyen een origineel idee en opende de Poop Café Dessert Bar. Ja, je leest het goed, een restaurant met het thema poep. Zelf zegt ze: “It’s funny to put food and poop together; it’s a great comparison. It stayed in my mind for a long time. As soon as I finished school, I said, ‘OK, I’m going to bring the restaurant to Toronto.” Natuurlijk zit je hier niet op stoelen maar toiletbrillen, wij zijn toch nieuwsgierig geworden want de gasten zijn enthousiast…

Avocado lovers!
Komende maand heeft New York er een culinaire hotspot bij: Avocaderia. Hier spelen avocado’s de hoofdrol bij zowel het ontbijt, lunch en diner. Op hun Instagram kun je al wat heerlijke creaties bekijken. Mocht iemand dit idee naar Nederland willen overbrengen, wij komen graag bij je eten!

fullsizerender-30More greens please
Hopelijk zitten er wat supermarktmanagers tussen onze lezers want de nieuwste supermarkttrend in Australië willen wij ook! De bulk bins zitten vol met vers gesneden groenten. Hangend in de koeling blijft alles vers. Je kan zo zelf je ideale groentemix samenstellen, je snijplank blijft in de kast én het is helemaal verpakkingsvrij.

herfstbladHerfstsnack
Mocht je in Japan mensen esdoornbladeren zien verzamelen, dan staat er momiji tempura op het menu. Een knapperig herfstblad gefrituurd in een zoet deeg van suiker en sesam. Het lijkt ons vrij smaakloos maar mochten we ooit in de gelegenheid zijn, gaan we het zeker proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.