Lee Morrison heeft over de hele wereld gekookt maar is een jaar geleden neergestreken in het Zeeheldenkwartier. In zijn kleine maar gezellige Café 42 schotelt hij je de meest fantastische gerechten voor. En omdat hier niet zoveel tafeltjes zijn zouden we dit plekje eigenlijk het liefst voor onszelf houden…

Vers & gezond

De vrolijke eigenaar geeft ons een warm welkom en licht gelijk het dagelijks wisselende menu toe dat op een krijtbord staat geschreven. Wij vallen direct voor het maisbrood met tomaten-bonensalsa, avocado, jalapeño en een pecorino koekje. Terwijl Lee de keuken induikt voor onze bestelling (en ondertussen nog even thee voor een ander tafeltje maakt) kijken wij eens rustig rond. Door het houten meubilair en veel groen (zelfs aan het plafond) hangt er een prettige natuurlijke sfeer. Het idee achter dit restaurant bevalt ons ook: At 42 we believe you are what you eat. We source the best local ingredients that are free from chemicals and preservatives. And we use products that have been treated humanly and sustainably. 

Toetje

Even later verschijnt er een heus kunstwerkje op tafel. Hier is duidelijk met liefde en aandacht aan gewerkt.

Bij het afrekenen valt de vitrine met de meest fantastische taarten ons pas op. “Everything homemade” merkt Lee terloops op. We besluiten om een banana triple chocolate muffin en een pumpkin, spring onion & cheese muffin voor thuis mee te nemen. Gretig valt het thuisfront aan op onze meegebrachte lekkernijen en unaniem wordt beslist: hier moeten wij ook heen!
Café 42, Piet Heinstraat 59a Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *