Lunchen buiten de deur. Wij worden er blij van. Uren met vriendinnen of even een half uurtje. Het is allebei fijn. Als het even kan proberen we wel wat nieuws. En we moeten toegeven. Dat lukt best aardig. Op deze vijf plekken in Den Haag zijn we onlangs geweest.


Mama Kelly 

Is Mama Kelly op de Haagse Binckhorst enkel een (media)hype of meer? We vormen onze mening op een van de laatste zonnige zondagmiddagen. De industriële, wat verlaten plek moet je aanspreken. Maar verder is ons oordeel unaniem. Uniek. Smaakvol. Sfeervol.
Ze hebben zeker wat bijzonders gemaakt van het voormalig Ketelhuis van de Caballerofabriek. Ook over de bediening en de lunch enkel lovende woorden. En dat voor een hotdog, kroketten en flamkuchen. We komen zeker nog eens terug om te dineren.

IMG_8586bon

 

 

 

 

 

 

kroket

hotdog

 

 

 

 

 

 


Pim Coffee
Iedere dag van en naar werk fietsen we langs de nieuwe Pim Coffee in de Wagenstraat. Tijd voor een tussenstop. We starten de dag zeer ontspannen met koffie en krant in de groene, vintage ambiance. Dit is het goede leven. We zijn direct fan. Pim straalt rust uit in de chaotische Schilderswijk. Met moeite weerstaan we de muffins. Of dat de volgende keer weer lukt kunnen we niet beloven. Ook de lunchkaart vraagt om een uitgebreide test. Want die barst van de lekkere broodjes. Dus alle reden om er binnenkort tijdens werk weer een uurtje tussenuit te piepen.

IMG_8617 IMG_8614 IMG_8613 IMG_8611

Lunchroom Delice
Lunchroom Delice zit al zo’n 25 jaar op de Frederik Hendriklaan. En het is er meestal helemaal vol. Als wij er zijn stellen we meestal een tosti samen of kiezen voor het broodje van de dag. Maar ook de ‘Oud Statenkwartier’, die valt onder de categorie deftige broodjes is een aanrader!

Wist je dat ze iedere dag van 8.30 – 9.30 uur Happy Hour hebben. Iedere koffie of thee kost dan slechts €1,50.

Lung Fung
Als we denken aan een fijne locatie is het plein voor station Holland Spoor niet in de top 10 te vinden. Zeker niet zelfs. Ook al is het plein behoorlijk opgeknapt. Maar we doen gewoon gek als we in de buurt zijn. Zo belandden wij bij Lung Fung. Het Chinees Surinaamse tentje zat rond lunchtijd bomvol met een mix van reizigers, locals en studenten. De kaart is even wennen. Wij kiezen uiteindelijk voor een broodje kip kerrie en Tja Sieuw, ja Tja Sieuw. We worden niet teleurgesteld. Waar betaal je nog €2,40 voor een broodje?

broodje
Coffee & So
Sinds een aantal weken vind je aan de haven van Scheveningen Lunchroom Coffee & So. Met een tijdelijke kaart, onwennig personeel en gebrek aan bezoekers hebben ze nog wel wat opstartproblemen. Maar het broodje Tonijn, de smoothie en het uitzicht over de haven zijn prima. We geven ze nog het voordeel van de twijfel.

IMG_8578[1]IMG_8571[1]

Amsterdam heeft de naam met hun hippe lunchtentjes. Maar wat ons betreft doet Den Haag er tegenwoordig nauwelijks meer voor onder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *