Wij vingen op dat ze bij Follia in de Frederikstraat fantastische flinterdunne houtovenpizza’s serveren. Deze pizzafans gingen ze testen!

Antipasta

Gelukkig hadden we gereserveerd, want Follia is duidelijk een populaire plek. We krijgen een leuk tafeltje op de bank en bestuderen met een goede witte wijn de menukaart. Wij beginnen met Antipasta Misto, een mix van de chef. Een enorm plateau vol lekkere hapjes verschijnt op onze tafel. Hierdoor krijg je gelijk het Italiaanse gevoel.

Tijd voor pizza

Naast de vaste kaart kun je elke twee weken kiezen uit een andere antipasti, primi, secondi en dolci! Dat laten we ons geen twee keer zeggen en bestellen de speciale pizza Bianca met mozzarella, pancetta, gorgonzola, burrata en hete pepers. Hij ziet er heerlijk uit net als de andere pizza’s die op tafel verschijnen (San Daniela en Paranoia). En met de handige pizza snijder is het wel erg makkelijk eten. Het oordeel van deze pizza jury is dat ze een knapperig korstje hebben, royaal zijn belegd en heerlijk smaken!

Kijkje in de keuken

De route naar het toilet loopt dwars door de keuken. Aan de linkerkant staat de enorme pizza oven. Hier gaat de ene na de andere pizza het vuur in. Rechts zien we de koks roeren in de pasta en vis en vlees grillen. Mmm, die gerechten moeten we ook eens testen. Want het mag duidelijk zijn: Follia heeft er twee fans bij. Helemaal als we lezen dat ze ook bij je thuisbezorgen…
Follia, Frederikstraat 62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *