Natuurlijk testen we het liefst alles zelf. Maar dit keer gaat vriendin Ilse op onderzoek uit. Zij gaat floaten op de Scheveningse Pier. Of eenvoudig gezegd: gewichtloos drijven op warm, zout water. Optimale ontspanning. Een paar meter boven de koude zee. Klinkt als ‘dit wil iedereen.‘ Maar staat een uur relaxen in een speciaal bad gelijk aan de beloofde 5 uur slaap? 

Vijf uur slaap in een

Want dat belooft het Floating Centrum Scheveningen op de website. Voor Ilse is slaap iets uit een vorig leven dus dit klinkt haar als muziek in de oren. Samen met een vriendin gaat ze een uurtje ontspannen of liever vijf uur felbegeerde slaap inhalen.

De vriendelijke floatinstructor vertelt kort wat de bedoeling is. Ilse neemt plaats in een massagestoel, de vriendin stapt in de Spa Capsule waar ze met kleren aan (!) en zonder nat te worden wordt gemasseerd door waterstralen. Huhhh?! Snap jij het nog? Ze hebben uitgelegd hoe het werkt, maar snappen (of eigenlijk opletten…) is een tweede.

Het is na deze behandeling tijd om de floatroom in te stappen. Eigenlijk een luxe badkamer met een soort kluisdeur waarachter het zoutwater bad zich bevindt. Het water en de omgeving is 35,5°C. Zo voelt je lichaam geen verschil tussen het water en de lucht. Hierdoor ‘denken’ je hersenen dat je lichaam ‘zweeft’. Elke spier in je lichaam kan zich zo ontspannen. Dat klinkt veelbelovend. Alleen die warmte lijkt ons al heerlijk.

floaten

Een beetje onwennig is het wel. Maar al snel drijft ze. Oké en nu relaxen. Dit duurt precies twee minuten. Shit, oordoppen vergeten. Die geeft de floatmaster vast niet voor niets. En dan is deze chaoot ook haar trouwring vergeten af te doen. En dat moest nog zo van hem.

Lekker

Echt ontspannen lukt alsnog als de muziek stopt en het licht automatisch wordt gedimd. Even helemaal aan niets denken. Gewoon dobberen en aan tropische oorden denken. Ze was bijna vergeten hoe fijn dat is.

Na een uur drijven gaat de muziek weer aan. Dat relaxen is een feestje, maar veel te snel voorbij. De vergelijking met vijf uur slaap gaat voor Ilse niet op. Zij kiest voortaan toch voor haar eigen bed, maar dan wél inclusief een ontbijtje. Al was dit zeker een ontspannen uitje. Met uitzicht op het koude Scheveningse strand denkt ze nog even terug aan dat drankje onder een palmboom.

Floatcenter, Scheveningse Pier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *