Wie samen sport, voelt zich gelukkiger en ervaart minder pijn dan wie dat in zijn eentje doet. Dat blijkt uit een onderzoek onder roeiers. Wie samen roeit maakt meer endorfine in zijn lichaam aan dan solo roeiers. Endorfine onderdrukt pijn, zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt en dat sportprestaties verbeteren. De onderzoekers denken dat motivatie een rol speelt, net als het sociale aspect. Nu gaan wij niet roeien, maar hebben deze zomer wel volop andere sportplannen. Die hebben vast hetzelfde effect .

IMG_3987Oude liefde roest niet
Onze laatste hockeywedstijd dateert alweer van een jaar geleden. Natuurlijk volgen we op een afstandje ons oude HDM team (die als derde in de poule is geëindigd). Maar ook de Olympische Spelen heeft volop onze aandacht. In London zaten we nog op de tribune. Helaas zit een reisje Rio er niet in.

Positief als wij zijn rekenen we wel op een finaleplaats voor de hockeymannen én dames. We gaan hun strijd om het goud met een aantal oud- teamgenootjes volgen in het Scheveningse Beach stadion op 18 en 19 augustus. Het zou toch leuk zijn als we ons dit jaar tenminste één keer in het oranje kunnen juichen! Ticket kopen?

IMG_8190

De bergen in
Onze duurste broeken en schoenen zijn verre van modieus en hebben we maximaal twee keer per jaar aan. Maar in de bergen kan je helaas niet aankomen met je lievelings spijkerbroek en op afgetrapte Nikes. Daar geldt vooral ‘Als je materiaal maar goed is.’ De looks zijn helaas van zeer ondergeschikt belang.

We gaan met veel plezier weer een paar dagen bergwandelen in Oostenrijk. In een prachtige omgeving met discutabele kleding. Waarbij de afritsbroek nog wel nét een stap te ver is.

20 minuten trillen
En jullie zijn natuurlijk erg benieuwd hoe het gaat met onze ’tril-uitdaging’ bij de Body Tec Lounge. Nou, eerlijk gezegd, goed! We zijn na drie sessies helemaal gewend aan deze nieuwe manier van sporten. De spierpijn is er nog steeds, maar langzaamaan begint die wat af te nemen. De voordelen worden zichtbaar. 20 minuten sporten is een uitvinding. Een uitgebreid verslag volgt zodra we de eerste meetbare resultaten hebben. Uitproberen?

kleur-logo-BasicFit-FunRun2016

Urban Trail & StadiumFunRun
Wil je over een paar dagen, op zondag 3 juli a.s., rennen met een reden. Schrijf je nog snel in voor de Den Haag Urban Trail. Ren een rondje van een kleine 10 km dwars door historisch Den Haag. Inclusief een paar stappen over het podium van de koninklijke Schouwburg, het Binnenhof en de Paleistuinen. Ja, ik doe mee! 

Een goede reden om deze zomer het hardlopen ook niet geheel te laten versloffen is de eerste Haagse Stadium FunRun is op 9 oktober a.s. Je kunt die dag op een bijzondere plek rennen, namelijk door het ADO Den Haag stadion. Gewoon dwars door de spelerstunnel en langs het veld. Voor voetbalfans een kans. Voor anderen gewoon grappig. Met de loop wordt geld ingezameld voor Bewegen tegen Kanker. Je kunt kiezen voor 1,5 km, 5 km of 10 km. Meedoen?

IMG_4770

Mud 
25 juni komt de Mud Masters naar Scheveningen. Wij hebben geen startbewijs voor dit uitverkochte event, maar wensen de modderworstelaars heel veel fun. Wij kunnen dit event al afstrepen. Aan modder geen gebrek.FullSizeRender

10.000 stappen
Volgens onderzoekers moet je dagelijks zo’n 10.000 stappen verzetten voor een gezonde leefstijl. Nou is het voor ons best lastig om tijdens een werkdag 7 kilometer te lopen. Als stok achter de deur zijn we sinds kort trotse bezitter van een Fitbit, een soort stappenteller plus. Dit horloge houdt precies bij hoeveel je loopt, slaapt, calorieën je verbrandt en trappen beklimt. Via je horloge én speciale app kan je precies zien of je de dagelijkse doelen haalt. En het werkt!

Wat je ook gaat doen. Samen of alleen. Een koud wit biertje smaakt nóg lekkerder als je hem echt hebt verdiend. Op een zonnige vrije dag vind je ons dus niet enkel op het terras.

Hoe ziet jouw sportzomer eruit?

Bron: Healthylives.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *