Als je de vraag krijgt: ‘waarom hebben jullie nog nooit over KUA geschreven?’ moeten we hier natuurlijk verandering inbrengen. Deze Mexicaan in de Torenstraat was ons nog nooit opgevallen. Maar oh, wisten we maar eerder dat je hier HEERLIJK kan eten. 

Volgens onze tipgever eet je bij KUA de lekkerste guacamole en tortilla’s. Tijd om deze (voor ons) verborgen parel te onderzoeken. Op de site lezen we: I felt so far from my home in Mexico, that I needed to bring a little bit of Mexico to The Hague. co-founder. Daniel Muñoz – from Monterrey Mexico. Oké wij zijn overtuigd, hier zijn echte Mexicaanse invloeden aanwezig. De reservering is dan ook snel gemaakt. Eenmaal daar blijkt dat reserveren geen overbodige luxe is. Het restaurant zit zo goed als vol. We zien hele families, verliefde stelletjes, toeristen en een groepje ouderen. Kua is duidelijk voor iedereen.

Stolp
Het personeel spreekt geen Nederlands dus dat authentieke gevoel is al gelijk aanwezig. We bestellen een Ocho Reales biertje en deze wordt met een bakje knapperige tortillachips geserveerd. Het bijbehorende sausje is voor deze Hollanders wel wat pittig. Op de kaart staan vrijwel alle bekende Mexicaanse gerechten en ook vegetariërs hebben hier genoeg te kiezen. Als voorgerecht bestellen we de Quesadillas de la Casa om te delen. De hoofdgerechten worden onder een enorme zilveren stolp geserveerd. Met een zwierig gebaar onthult de ober onze gerechten. De Pirata de Arrachera Adobada (taco met steak) en de Enchiladas de Pollo (tortilla met kip) zien er heerlijk uit en gelukkig ontbreekt de beroemde guacamole niet. De porties zij royaal dus de Flan Mexicana en de cheesecake met Cajeta gaan we een volgende keer proberen. Ja, we hebben het over een volgende keer. Want een rekening van nog geen 50 euro maakt dit Mexicaanse feestje compleet.
KUA, Torenstraat 77

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *