Volgens traditie werd vorige week het festivalseizoen geopend in Schijndel. Maar wij weten natuurlijk dat je voor de leukste festivals de stad helemaal niet uit hoeft te gaan. Wie niet kan wachten kan vanavond en morgen naar The Life I Live, de opvolger van de Haagse KoninginneNach. Maar dit zijn volgens ons de festivals die je niet mag missen:

designCrea Bea’s
Het Festival Designkwartier heeft zich inmiddels bewezen dus fijn dat het van 19 t/m 21 mei 2017 voor de vierde keer neerstrijkt. Dit jaar kun je niet alleen in het Zeeheldenkwartier terecht maar breidt het festival voor het eerst uit naar het centrum. Pop-up stores, verborgen binnentuinen en Haagse iconen als Panorama Mesdag openen hun deuren. Met als kers op de taart een Mondriaan expositie in de Paleisstraat. Natuurlijk laten ook veel ontwerpers en jong talent hun creaties zien. Ze vertellen de verhalen achter hun ontwerpen en je favoriet neem je gewoon mee naar huis.
Festival Designkwartier van 19 t/m 21 mei

Eens wat anders
Vorig jaar belandden we nietsvermoedend op het Dromen, voelen & doen festival op het strand. Er werd een djembé workshop aangeboden en alsof ons leven er vanaf hing sloegen we (meestal) op de maat op ons Afrikaanse instrument. Tot tintelende handen aan toe. Die glimlach ging niet meer van ons gezicht. Deze keer willen we het hele festival meemaken want er is genoeg te doen! Je kunt dansen, bloemschikken, muziek luisteren, films kijken, surfen, schilderen, fotograferen en lekker eten.
Dromen, voelen doen-festival, Scheveningen strand ter hoogte van het noordelijk havenhoofd. Zaterdag 29 en zondag 30 april

sushiJapans feestje
Heb je het al gehoord? Festival Joy komt naar de stad. ‘Help, niet nog een foodfestival’ horen we je denken. Maar nee, dit keer staan alle foodtrucks in het teken van sushi! Dus van 9 t/m 11 juni struikel je in het Westbroekpark over de dim sum, sukiyaki, poké bowls, bao buns en natuurlijk sushi. Mocht je tussen het eten en drinken zin hebben om je zangkunsten te vertonen kan dat bij de karaoke tent. Elke avond sluit de DJ het eetfeestje af. Ook fijn dat de toegang gratis is. Bij bestelling van het eerste drankje betaal je wel eenmalig € 2,50, hier krijg je een Festival JOY glas voor terug en wordt er heel wat plastic bespaard.
Joy, Westbroekpark

IMG_7496Vaste prik
Op deze drie evenementen kun je ons ieder jaar tegen het lijf lopen. Gewoon om dat de sfeer zo goed is én omdat we gegarandeerd heel veel bekenden tegenkomen dus lekker kunnen bijkletsen. Zo staat 17 juni Vlaggetjesdag in de agenda. Het draait natuurlijk allemaal om het haring happen maar wij komen ook voor de muziek en de bedrijvigheid rondom de Scheveningse haven. Theaterfestival De Parade staat deze zomer van 7 t/m 16 juli met haar kleurrijke tenten, terrassen en restaurants in het Westbroekpark. Dat betekent voor ons een rondje in de zweefmolen, poffertjes bakken en vooruit ook één voorstelling bekijken. De laatste twee jaar hebben we Parkpop gemist maar op 25 juni staan we in het Zuiderpark voor het grootste gratis popfestival van Nederland. O.a. Broederliefde, The Baseballs, Paul Young en de Règâhs treden op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *