We weten niet wat het is. Maar als er een avond is waarvan de verwachtingen toren hoog zijn, dan is het wel Oud & Nieuw. Thuis of op een feest. Het maakt niet uit. Het moet minimaal hilarisch, hip en onvergetelijk zijn. Het liefst met bergen vrienden, perfecte glitter jurkjes en dure flessen champagne. Wij laten ons niet gek maken. Maar besteden wél aandacht aan de laatste avond van 2015.  fritters-340924_640Zelfgebakken oliebollen
Oliebollen en O&N zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ons maak je gelukkiger met een appelbeignet. Al zijn ze zelfgebakken wél lekker. We hebben geluk. We eten traditioneel onze jaarlijkse oliebol bij vriend Stefan Zandbergen in de tuin. Dus bak ze zelf. Of zoek ook vrienden die lol beleven aan een middag achter de frituurpan staan.

Snippers
Pang in de woonkamer. Kleurrijke snippers die om 00.00 uur wegspuiten zijn een goed alternatief voor vuurwerk. En feestelijke begin van 2016. Je hoeft er niet eens voor naar buiten. De buizen kan je op vele plekken kopen. En ach…Stofzuigen moet je de volgende dag toch. Al blijven de good old sterretjes het ook goed doen.

Muziek
Wij worden niet blij van eindejaarsshows op televisie. Dus tot 5 voor 12 blijft de tv uit. Natuurlijk zorgen we wel voor een feestelijke playlist op Spotify. De avond is zeker geslaagd als er wordt gedanst in de woonkamer. En dankzij de bubbels wordt er vast minder gelet op vals meezingen.

Fotomoment
We love foto’s. Maar na een overvolle tijdlijn vol kinderen voor de Kerstboom en gedekte tafels is het tijd voor wat anders. Doe je volgers een plezier en plaats een creatieve foto. Dat is makkelijke dan je denkt. Maak gebruik van je decoratie in huis of doe gek met photo props. Binnen no time heb je hele leuke foto’s als aandenken aan O&N 2015.

DSC_0063Bubbels
Onze trouwe lezers weten inmiddels wel dat wij af en toe wel eens een wijntje drinken. Tijdens O&N staan de bubbels op tafel. We hebben deze maand al vooronderzoek gedaan. Op wijngebied mag er niets mis gaan. Je hebt nog een paar dagen om voor te proeven. Zorg dat je een extra flesje in huis hebt, voor als er ’s nachts onverwachts vrienden of buren voor de deur staan.

Hapjes
December staat voor een groot deel in het teken van eten. Toch proberen we enigszins het beschaafd te houden. Dit scheelt in januari vele km’s hardlopen. Maar we zorgen natuurlijk wel dat er lekkere hapjes op tafel staan. En regelen ‘reservefood’ voor de lekkere trek diep in de nacht. Calorieën na 00:00 uur tellen op een een of andere manier minder hard mee. Vergeet de gelukskoekjes niet!

Aftellen
Whahaha, het is 5 voor 12. Tijd om af te tellen. Iedereen bij elkaar, bubbels en glazen in de aanslag en knalsnippers gereed? 5, 4, 3, 2, 1…. HAPPY NEW YEAR!!! Er mag gezoend worden.

 

 

1 reactie op Feest van het jaar

  1. En vergeet niet tijdens Oud & Nieuw tussen 10.00 en 02.00 uur een nieuwjaarsfilmpje te maken en te appen naar 06 38000000. Dan kom je misschien in de T-Mobile commercial die op 1 januari wordt uitgezonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *