Traditiegetrouw staan we rond Kerst zwoegend boven ons eigen fornuis, Dus voordat het zover is, maken we het ons gemakkelijk. Deze week lieten we mannen voor ons koken. En nee, niet die van ons maar professionals. En dat beviel prima. Binnenkort willen we keukens testen waar vrouwen de scepter zwaaien. Mochten jullie nog tips hebben…

fullsizerenderOver de grens
Het liefst blijven we in onze eigen stad maar na de jubelende verhalen van vriendin Janneke waren we onderweg naar Leidschendam. In Bij Erik tovert Erik Tas de ene na de andere smaaksensatie uit de keuken. Zo zouden wij niet snel voor kikkerbillen, bloedworst of runder sukade gaan maar als Erik het maakt, doen we niet meer moeilijk. De combinaties zijn origineel en door het wisselde maandmenu eet je steeds wat anders. De experts hebben Erik ook ontdekt want het is door Michelin bekroond met een BIB Gourmand. Het is een klein restaurant dus reserveren is aan te raden, en vraag dan een tafeltje boven, daar zit je net iets gezelliger.
Bij Erik Sluisplein 9, Leidschendam

img_3447

Hippe kip
De Keizerstraat in Scheveningen wordt wat ons betreft steeds leuker. Eén van die nieuwkomers is het kip restaurant Alan en Pim’s. In Rotterdam werd de zaak van de twee heren al snel een hotspot dus tijd voor een tweede vestiging in 070. Hun specialiteit is kip van het spit maar ben je niet zo’n kluiver dan bestel je gewoon een salade of burger. Het interieur is hip met veel hout. Geen zin om uit eten te gaan? Dan haal je toch gewoon af. En ook bij dit wachtgedeelte (inclusief aparte voordeur) is aandacht aan de aankleding besteed. Wil je helemaal niet van die bank af en heb je toch trek in een biologisch kippetje, ze bezorgen ook…
Alan en Pim’s Keizerstraat 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *