Dat wij fan zijn van vernieuwde Haagse koffiehuizen kon je al eerder lezen. Het Italiaanse Elpidio Aperitivo is ook zo’n klassieker in een nieuw jasje. En oh…wat kan je hier lekker eten.

Echte Italiaan

Het houten huisje op de kruising van de Frederik Hendriklaan en de Statenlaan heeft na het vertrek van De Kleine Staat lang leeggestaan. Gelukkig zag Elpidio Morosini de potentie van dit leuke plekje. Deze Italiaan heeft met zijn Osteria Elpidio al een succesvol restaurant in Voorburg en is klaar om het Statenkwartier te veroveren. Als wij op een druilerige vrijdagmiddag binnenstappen worden we toegezongen door Eros Ramazzoti en krijgen we een warm welkom van een ober met een Italiaans accent. Leuk, we wanen ons gelijk in het zuiden.

Elpidio

Antipasti & meer

Op de opvouwbare kaart staan Italiaanse klassiekers. Hier eet je geen pizza maar geniet je van een pastagerecht, salade, antipasti of een panini. Wij gaan voor het broodje van de week met spek, groenten & kaas uit de oven en een panini vitello tonnato. Al snel verschijnen de royaal belegde broodjes op tafel. Na één hap besluiten we al dat we hier vaker gaan komen. Misschien gaan we dan voor een warm gerecht want ’s avonds zijn ze ook open. Terwijl we natafelen met koffie dendert een tram langs. Gek genoeg zorgt dit niet voor ergernis maar is het de charme van dit kleine restaurantje. Nu de winter nog niet aangebroken is ziet het terras er nog uitnodigend uit. In de donkere maanden is het vast vechten om een plekje want als wij het houten huisje verlaten is er geen vrij tafeltje meer te vinden. Fino a presto!

Elpidio Aperitivo, Statenlaan 38K

Elpidio

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *