Ook wij kunnen natuurlijk niet wachten tot de horeca weer open mag. Hier kon je al lezen wat voor lekkere gerechten we in ons thuisrestaurant hebben laten bezorgen. Deze nieuwe culinaire ontdekking moeten we echt met jullie delen: Het Gouden Kalf.

Het Gouden Kalf

Met een kok die zijn vak verstaat en uitzicht op de Scheveningse haven is het bij het Gouden Kalf altijd goed vertoeven. Voor 29 euro p.p. kun je nu thuis van een 5-gangen diner plus warme broodjes en macarons genieten. En dankzij de wekelijks wisselende menukaart staat er steeds wat nieuws op tafel. Wij hoorden al goede verhalen over dit thuismenu dus plaatsten een bestelling. Bij ons staat het volgende op het menu:

Gouden Kalf

Handige kleurcodes

Alles wordt netje thuisgebracht en wij hoeven alles alleen nog maar op te warmen. Van de eerste regel van de beschrijving word je toch al blij? ‘Neem een slokje wijn, zet uw oven aan op 180c, dek de tafel met een kaarsje en zet een lekker muziekje op.’ Kijk, dat kunnen deze thuiskoks wel. De gerechten zitten verpakt in bakjes en dankzij de handige kleurcodes weet je precies welk sausje bij welk gerecht hoort. Ons voorgerecht, de tonijn, is zo mooi gepresenteerd in het bakje dat we het niet aandurven dit te verhuizen naar een bord. En oh, wat smaakt dit gerecht lekker, echt iets wat je zelf nooit voor elkaar krijgt. Met onze ogen dicht wanen we ons gewoon in een restaurant. Ook de volgende gang is heerlijk.

We beginnen met de tonijn
Het tussengerecht is kalfstaartstuk

De oven doet het werk

Voor de vangst van de dag, rode poon moeten we toch even in actie komen. We schuiven de vis in de oven en warmen de groentes met aardappels in een pannetje op. Fluitje van een cent en ook dit gerecht valt erg in de smaak. Dan is het kaasplankje aan de beurt, de brioche warmen we ook even in de oven op. De verschillende kazen en de mangocompote gaan goed samen. We lassen na al dat lekkers even een pauze in en dan is het tijd voor het dessert: een bombe van baileys. En ja, dit smaakt net zo lekker dan als het klinkt. De macarons bij de koffie maken de avond helemaal af. Wat een culinaire avond voor een scherpe prijs was dat. We lezen dat ze ook een kerstmenu hebben. Drie keer raden wat wij kerstavond op tafel zetten….
Het Gouden Kalf, Doctor Lelykade 1

De vangst van de dag
Wat een fijne afsluiter

1 reactie op Dit thuismenu is fantastisch

  1. Wij hebben verleden week van het menu genoten. Perfecte gerechten en mooi op elkaar afgesteld.Goede beschrijving erbij en echt alles was heel lekker.Goede kazen en nagerecht en dan nog lekkere macarons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *