Wij zijn gek op de Oosterse keuken! Bij het Chinese restaurant Walong op de Frederik Hendriklaan aten we verrukkelijke dim sum

Oosterse wijsheden

Zolang wij ons kunnen heugen zit Walong met een Chinees/ Indonesische keuken op de Fred. Voor de complete restaurant ervaring inclusief gedekte tafels ga je in het linker gedeelte zitten. Wij schuiven aan in het eenvoudigere dim sum deel aan de rechterkant. Hier is de enorme wand vol oosterse wijsheden de blikvanger. En de verschillende niveaus zorgen voor een gezellige sfeer. Op deze donderdagmiddag is er nagenoeg geen vrij tafeltje meer te vinden. Dat is een goed teken!

Dim sum lunch

Dim sum, de gestoomde of gefrituurde eenhapsgerechtjes is een Chinese uitvinding. Bij Walong zijn ze er in gespecialiseerd. Wij tellen tientallen verschillende varianten op de uitgebreide menukaart. Omdat wij wel van alles een beetje willen proeven bestellen we dim sum lunchmenu A (€ 10,50) en menu B (€ 11,50). Niet veel later krijgen we een bord vol knapperige lekkernijen zoals loempia, gebakken sesambolletje, een taro- en garnalen pasteitje, een gebakken rundvleeshapje en meer.

Stoommandje

De rest van de hapjes van onze menu’s zitten in een stoommandje. Deze is gevuld met bao broodjes, Ha Kau en meer dim sum klassiekers. En ook dit valt érg goed in de smaak. Bij het menu hoort ook een pot imperial of jasmijnthee. Wat een hoeveelheid eten voor die prijs! En nog belangrijker: alles smaakt verrukkelijk. Walong is een perfecte uitvalsbasis tijdens een schopdagje op De Fred.
Walong, Frederik Hendriklaan 286

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *