Met 32 en 34 zijn we wel échte dertigers. En niet alleen in het cijfer. We betrappen onszelf regelmatig en zeker ook veel van onze vrienden op dertigers gedrag. En we hebben het grappig genoeg vaak niet eens echt door. Zomaar vier voorbeelden.

Borrelen
Vrijdagmiddag is nog steeds hét moment voor een drankje. Dat gaat wat ons betreft nooit veranderen. Alleen doen we dit nu niet meer na werk met bier en bitterballen. Zonder te eten in de kroeg blijven hangen en ergens op een dansvloer eindigen is grote uitzondering geworden. Brak zijn op zaterdag vinden we zonde. Serieus. We kiezen nu na onze vrije middag een wijnbar waar we bij binnenkomst om de wijnkaart vragen. Wordt het een sauvignon of een verdego? Dag bier en biterballen!

Bitterballen_mosterd_mayo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Workafuckit

Dag workaholic. Het is de tijd van de workafuckit. Geen van onze vriendinnen zwoegt nog 40 uur voor een baas. Vier dagen werken is toch echt wel het maximum. Met én zonder kinderen. Dertigers willen nog steeds die uitdagende baan. Met een interessant salaris. Maar zeker niet ten koste van alles. De vrije vrijdag is heilig.

Tennis
De hele zondag op de hockey hangen is ingeruild voor een avondje tennis. Vijf jaar geleden hadden we iedereen voor gek verklaard. Maar het gebeurd gewoon. We zijn net gestart. Helaas schuilt er geen nieuwe Serena Williams in ons. Ook weer zo iets wat me moeten toegeven. Als je als dertiger met een sport begint leer je het nooit meer echt goed. We vieren onze kleine successen.

sport-873361_1280

 

 

 

 

 

 

 


Luxe eetdate

We lusten nog steeds een sateetje of hamburger. Maar als we uit eten gaan nemen we er steeds minder vaak genoegen mee. Er gaan via de app lijstjes rond met de nieuwste tentjes. Die we natuurlijk wel willen testen. Meestal zijn onze mannen het slachtoffer.
Om er zeker voor te zijn dat er nog regelmatig oppasmeisjes worden geregeld hebben wij met vriendinnen een luxe eetdate ingevoerd. Eens in de drie maanden écht lekker eten en praten over dertigersdingen. Heb jij al een wijnkoelkast? Wat betaal jij je schoonmaakster? Enne, welke traiteur raad je aan?

Foto: CC0 Public Domain

2 reacties op Dertigersdingen

  1. Huh, ik heb voor over twee weken een bier en bitterballen borrel in mijn agenda staan. Jij toch ook Svenja? En dan gaan we gewoon lekker cheap uit eten hoor 😉 xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *