Eindelijk heeft Den Haag ook een eigen Loetje! Bij dit populaire restaurant eet je volgens hun vele fans ‘De lekkerste biefstuk van Nederland.’ Wij gingen bij deze nieuwkomer op bezoek.

Loetje Den Haag

Er ging een lange verbouwing aan vooraf maar afgelopen vrijdag opende in de Haagsche Bluf de deuren van deze populaire keten. Onze blik wordt gelijk getrokken naar de prachtige tegelmuur boven de bank. Verder zien we hippe tafels, houten details en de kleur antraciet. Er hoort ook een groot terras bij waar vooral de mooie bordeauxrode luiken een echte eyecatcher zijn.

Tijd voor lunch…

Wij nemen rond lunchtijd plaats en binnen no-time staat er een enthousiaste ober aan ons tafeltje. Voor de wijn is het voor ons nog te vroeg net als de beroemde biefstuk. Maar de lunchkaart biedt genoeg andere lekkere dingen. Even later verschijnt er een grote club sandwich en een focaccia kipfilet op ons tafeltje. Leuk dat je Loetje ook terug ziet op de vlaggetjes, je servet en zelfs het bord. De gerechten smaken prima. Ook voor biefstukhaters is er genoeg keus: poké bowls, vis, salades en andere vleesgerechten. Maar wij komen zeker terug om die biefstuk stuk te proeven!

Biefstuk

Ja, die biefstuk is het succes achter dit bedrijf. De man achter Loetje, Ludwig Klinkhamer, trok in de jaren zeventig zoveel klanten met zijn ossenhaasbiefstuk dat zijn biljarttafel plaats moest maken voor extra tafeltjes. Hij overleed twee jaar geleden maar Loetje is zelfs met 19 vestigingen plus een hotel nog steeds een familiebedrijf.
Loetje, Haagsche Bluf 23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *