Wat is Nederland toch leuk, daarom de leukste steden voor het vakantiegevoel in eigen land. Vandaag nemen we je mee naar Delft. Susan (35) woont al jaren met haar man in deze stad. Ze geeft als insider enkele tips.

Smullen
Voor een lekkere biologisch lunch, een kop goede koffie koffie (tip: de zelfgemaakt ijsthee) en leuke spulletjes moet je bij Kek aan de Voldersgracht zijn. Maar ook Stads-Koffyhuis is een aanrader. In de zomer hebben ze een groot drijvend terras met uitkijk op de Oude Kerk die scheef staat!Lef

Om de keuze nog moeilijker te maken. De daghappen bij Beijerd aan de Burgwal zijn heerlijk. Art and casey, een superleuke, niet alledaagse kledingwinkel met allerlei smaken en kleuren vind je ook aan de Burgwal.

‘Go En France’ op het Doelenplein, een heerlijk plein met oude bomen en krijg het gevoel alsof je in een Parisienne plek bent terechtgekomen. Eet bij Lef. Ga na het eten naar het filmhuis wat zowat naast zit.

Het water op
Het is misschien een beetje toeristisch maar Delft is echt heel erg leuk vanaf het water gezien. Dus huur een bootje of laat je rondvaren en bekijk Delft op een andere manier.

Delft marktVergeet de markt niet
Kom je op zaterdag naar Delft dan moet je de Brabantse Turfmarkt zeker bezoeken. Op deze zaterdag markt heb je verse groenten, bloemen, brood en kaas én kan je visjes happen. Vanaf april tot oktober kan je op de brocante markt in de oude binnenstad ook lekker snuffelen.

Helaas; het leukste feestelijkheid is net geweest: het theaterfestival Delft Fringe. Maar ga gerust volgend jaar juni kijken!

Ook een Delftse citytip? Vertel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *