Dekxels heeft in restaurantgids Lekker 2019 een plekje veroverd. Voor ons een goede reden om deze pijpenla in de Denneweg weer eens een bezoekje te brengen. 

Proeffestijn

Aan het diverse publiek lezen we af dat Dekxels een allemansvriend is. Dat komt vast door het stijlvolle maar niet te hippe interieur. Wij vinden de robuuste muren, de mix van hoge en lage tafels en de open keuken in ieder geval echte sfeermakers. Binnen een mum van tijd zorgt de vriendelijke ober voor een drankje en hij licht gelijk de kaart toe.  Alle gerechten hebben het formaat van een royaal voorgerecht dat betekent dat je dus veel kan proeven. Kies je voor het menu dan kies je drie gerechtjes + een dessert en betaal je € 33. 

Dekxels

Modern Aziatisch

Wij gaan voor dit menu. Op de kaart staan voornamelijk Aziatische gerechten met een modern tintje en allemaal spreken ze ons aan. We bestellen na lang wikken en wegen de geschroeide zalmsashimi, zeebaars ceviche met tijgermelk en Thaise rode curry. En oh, wat een mooie borden verschijnen op tafel. Aan de opmaak is duidelijk net zoveel aandacht besteed als aan het eten.
Leuk dat de bediening elk gerecht dat op tafel verschijnt nog even toelicht. Zo komen we erachter dat er geen echte tijgers zijn gemolken voor de zeebaars ceviche met tijgermelk. Het is geen melk, maar een combinatie van limoensap, uien, chili, zout en peper.

Dekxels
De zalmsashimi en zeebaars ceviche met tijgermelk

Als afsluiter kun je kiezen uit een warm chocoladetaartje, mango rode peper-ijs, een kaasplankje (+ € 3,50) of de passievrucht meringue cheesecake. Wij gaan voor de laatste optie en ook onze royale cheesecake in een potje valt in de smaak. Kortom: ons Dekxelse avontuur was een groot succes.  

Dekxels, Denneweg 130

Keuzestress…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.