Met dit heerlijke zonnetje wil je natuurlijk lekker buiten zitten. Als er dan ook nog heel goed eten op tafel verschijnt zoals bij De Kade, heb je een topavond.

Internationaal sfeertje

Wij horen graag de verhalen achter restaurants en bij De Kade zit het met de passie voor het vak wel goed. Want de Argentijnse eigenaar Juan was zijn baan bij het Internationaal Strafhof zat. Zijn vriendin Sanne had al de nodige horecaervaring dus besloten ze op de Avenue Culinaire een klein restaurantje te beginnen. Er hangt een internationaal sfeertje, dat verklaart ook gelijk de Engelstalige menukaart.

De Kade

Natuurwijn

Voordat we overgaan op het eten staan we even stil bij de bijzondere wijnkaart. Hier worden alleen Natural Wines geschonken. Voor deze wijnen worden druiven gebruikt die geen bestrijdingsmiddelen of andere chemische troep over zich heen hebben gekregen. Vervolgens wordt de wijn zo puur mogelijk behandeld en hierdoor kan de wijn er ook troebel uitzien zoals onze fles met vrolijk etiket. En dit milieubewuste drankje smaakt ons prima.  

De Kade
Onze kleurrijke fles Alexander Koppitsch ‘Homok’ Burgerland 2018

Borrelhapjes

Terwijl we genieten van de zon, de levendige Bierkade en de passerende bootjes laten we wat borrelhapjes aanrukken. De hummus van zoete aardappel en dukkah is heerlijk net als de bitterballen van Schipholgans. Deze zijn gemaakt van wilde ganzen die de vliegveiligheid in gevaar brachten en hebben een lekkere wildsmaak.

De Kade

Omdat we nog lang niet naar huis willen gaan we gewoon door met bestellen. De royale ribeye, prachtig opgemaakte makreel en de wilde rijstsalade zijn heerlijk. De keuken had het blijkbaar zwaar want de wachttijd liep op. Erg sympathiek dat de ober een fles wijn van de rekening haalt zonder dat we hoefden te klagen ‘dit is niet de service die we moeten geven’. Bij deze sympathieke nieuwkomer ben je in goede handen.
De Kade, Dunne Bierkade 1A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *