GESLOTEN | Precies één week geleden gingen in Den Haag de deuren open van Hudson’s Bay. Ook in 16 andere steden is V&D vervangen door dit Canadese warenhuis. Wij waren wel in de stemming voor een uitgebreide shopsessie met lunch: op naar de Grote Markstraat!

De verbouwing heeft 1,5 jaar geduurd maar dan is wel bij binnenkomst de oude V&D al helemaal vergeten. Wat een frisse, moderne uitstraling hebben ze weten te creëren. Het personeel begroet iedereen en overal is duidelijk over nagedacht. We lezen hippe teksten op de muren, zien in het oog springende accessoires (wat dacht je van een teddybeer van 12 meter groot) en vooral heel veel keus. Zelfs voor een personal shopper, beauty salon en een kapper ben je hier aan het goede adres. De pashokjes lijken wel een balzaal maar we vragen ons wel af of je op een drukke zaterdag niet lang op een hokje hoeft te wachten, veel konden we er niet ontdekken.

Restaurant
Het vertrouwde La Place restaurant is terug (behalve in Amsterdam waar sterrenkok Ron Blaauw in de keuken staat). Hier is het als vanouds op de vijfde verdieping. Ook de menukaart en zelfs de dienbladen zijn identiek als destijds in V&D. Wij vonden het wel minder hip en luxueus aanvoelen dan de rest van de winkel. Maar voor een lunch of koffie met gebak zit je hier niet verkeerd. Bij mooi weer kan je zelfs buiten zitten al kijk je dan wel uit op een omrande muur.

delicious.
Dat delicious.magazine sinds kort producten verkoopt wisten we al. Hun speciale artikelen waren alleen online te koop. Tot nu toe. In elke Hudson bay zit een shop-in-shop van dit culinaire merk. Je vindt hier van alles, van thee tot chips, van snijplank tot servet. Wij trakteerden onszelf op een borrelpakket. En gingen daarna nog even los op de schoenenafdeling. Door de exclusieve merken en prijzige producten zullen wij geen maandelijkse bezoekers worden maar door de prettige sfeer en ruim assortiment zijn wij maar wat blij met deze nieuwkomer!
Hudson’s Bay Den Haag, Grote Marktstraat 48-50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *