Door dit lange weekend vol zon hebben wij geen zin om de keuken in te duiken. Gelukkig hebben we een plek gevonden waar ze de perfecte pizza’s bakken: Vincenzo’s!

Door de knallende mintgroene gevel is het bijna onmogelijke deze Italiaan in de Prins Hendrikstraat over het hoofd te zien. Begin dit jaar opende deze nieuwkomer zijn deuren. Aangezien wij trek hadden in verse pizza werd het tijd voor een bezoekje.

Bij binnenkomst sta je gelijk oog in oog met een enorme pizzaoven. Hoe hebben ze dit enorme gevaarte in hemelsnaam naar binnen gekregen? We krijgen niet lang de tijd om hierover te filosoferen want een vrolijke ober leidt ons naar de achterkant van de zaak. Ook hier heeft groen een prominente plek in het interieur gekregen zodat het zowaar een rustpunt in het toch wel drukke Zeeheldenkwartier is.

Pizzatime!

vincenzo

Het voorstel om een borrelplankje vol lekkers bij de wijn te nemen blijkt een gouden tip. Terwijl we van dit voorafje genieten bestuderen we de kaart. Hier hebben ze alleen maar pizza’s en dan niet een pizza Hawaï of Calzone.

Finocchiona

In een mum van tijd verschijnen de Finocchiona (venkelsalami, mascarpone, rucola) en de Cotto e Tartufo (truffelham, Buffalo mozzarella, basilicum) voor onze neus. Knapperige bodems, royaal belegd en duidelijk verse producten.

Deze pizzabakker -of hoe de Italianen het zeggen: pizzaiolo – heeft het geheim van een goede pizza helemaal in de vingers. Omdat we zo’n enorme pizza niet helemaal op krijgen, nemen we de rest mee in een prachtig vormgegeven doos. Wij kunnen dus maar één ding concluderen: fino alla prossima volta (tot de volgende keer)!

Vincenzo’s, Prins Hendrikstraat 75, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *