Met de Parade is de zomer voor ons echt begonnen. Alweer voor de 29ste keer staat de succesformule in het Haagse Westbroekpark. We bezoeken drie van de ruim 50 (!) voorstellingen. En gaan niet naar huis zonder een ritje in de zweefmolen, een glas sangria en een pannenkoek van hoogniveau.

Tip 1: Alles wat liefde is

alles liefde
Foto: Sanne Peper

In ‘Alles wat liefde is’ gaan Judith, Thor en Daniel van theatergroep Oostpool los op verschillende iconische filmscènes. Er komen momenten uit Titanic, Love actually en Brokeback Mountain voorbij. De lovemicrofoon nodigt uit voor publieksparticipatie.

alles liefde
Foto: Sanne Peper

Samen bepalen we het liefdesverhaal. Want liefde is samen op avontuur gaan. Alles stadia komen voorbij in deze romcom. Deze creatieve voorstelling is net zo onvoorspelbaar als de echte liefde. Dit is een Paradevoorstelling om te onthouden. Ook geschikt voor niet-romantische mannen.

Tip 2: Ellen ten Damme

Ellen ten Damme staat met een gloednieuwe show op De Parade. De muzikale reis in de uitverkochte rondreizende schouwburg levert spannende ontmoetingen en onvoorziene toestanden op. De sfeer zit er direct bij de start al goed in.

Foto: Erik van ’t Hof

We laten ons door de Franse chansons meevoeren naar het Parijs van de jaren twintig en het mystieke Midden-Oosten. We zijn daarbij getuige van het verleiden van een kameel. Ellen en haar fantastische (!) band brengen moderne en oude klassiekers. Van hoog niveau. En dat in Oosterse sferen.

Foto: Erik van ’t Hof

Tip 3: COME UNITY

De parade

Come Unity is een theatrale poging tot verbinding en zingeving, vol hartverwarmende odes, diepe hartenwensen en gevierde angsten. Eva, Abe, Nienke en Annica gaan op zoek naar zichzelf, de ander en de wereld.

parade

We vinden de voorstelling wat ingewikkeld. Snappen de verbinding en zinggeving op zoek naar een betere wereld niet altijd helemaal. Maar laten ons onderdompelen in de creativiteit en energie van de spelers. En vermaken ons prima!

Artistieke pannenkoek

parade pannenkoek

Een pannenkoek bakken, dat kunnen we wel. Alleen van dit niveau zijn we onder de indruk. En voor wat betreft de rest van ons borrel/diner: een wildburger met sangria is een prima Parade combi.

wildburger parade
sangria

Theaterfestival De Parade is nog tot en met zondag 14 juli in Den Haag. Daarna reist het gezelschap nog door naar Utrecht en Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *