Heb je de Hoftrammm al eens door de stad zien rijden? In dit restaurant op wielen kom je langs alle hotspots van Den Haag. Ondertussen tovert Pierre Wind verassende gerechten uit de mini-keuken. Wij maakten vorige week een ritje in deze tram en wat een feest was dat!

Hapjesabri

Op station Voorburg staat onze bijzondere eetlocatie al klaar. De gezellige inrichting doet niet vermoeden dat dit vroeger een normale tram was. Het lijkt een volwaardig restaurant, inclusief toilet (tip: houd je goed vast als je moet…). Over de drank hoef je hier niet na te denken en ze schenken royaal bij. Je kan kiezen uit bijpassend wijn-, speciaalbier- of het non-alcoholische arrangement. Zodra de 44 passagiers zitten komt de tram in beweging. Dankzij de handige inkepingen schuift er niks over de tafels. Ons culinaire feest begint met een ‘hapjesabri’, een enorme toren vol lekkere amuses.

Hoframmm

Attractie

We verlaten Voorburg en koersen richting centrum. Op onze tafel ligt een kaartje met allemaal weetjes over de locaties die we passeren. Bij het Spui is onze tram opeens de hotspot, we worden door verschillende passanten op de foto gezet. Tijd om te zwaaien hebben we niet, we hebben alleen aandacht voor het eerste gerecht. Het is een torentjes van pesto-mozzarella, met een knoflook oliebol en truffelmortadella (uit hun eigen worstenmakerij). En ja, dit valt in de smaak net als de bijpassende mocktail.

Hoftrammm

Met de hamer

Aan gespreksstof geen gebrek, je hoeft alleen maar naar buiten te kijken. Al genieten we ook erg van de aardige ober en de gerechten op ons tafeltje. Zo moeten we bij de spinazietagliatelle met een zalmrondo zelf in actie komen. Met onze speciale smaakhamer verkruimelen we de oude kaas tot poeder. Wat een leuk werkje! Ondertussen zijn we uitgekomen in Scheveningen en zien we de zee! Het is tijd om te keren tijdens de terugreis genieten we van de rit en een kalfspicanha. Het toetje, een Baba au Rhum eten we met uitzicht op het Malieveld. Ruim twee uur later komen we weer uit bij het vertrekpunt. Hier wordt nog een Haags bakkie met friandise geserveerd. En mogen we nog aan de slag met een injectiespuit…

Een tramkaartje is niet goedkoop. Maar voor €89,50 eet en drink je werkelijk heerlijk én ontdek je Den Haag op een nieuwe manier. Wij gaan nog lang over dit ritje met de Hoftrammm napraten.

Hoftrammm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *