Op de Frederik Hendriklaan opende Kyatcha twee maanden geleden haar deuren. Sushiliefhebbers zijn bij deze trendy Japanner aan het goede adres.

Bloemen aan de muur

Leuke zitjes, een open keuken, veel privacy en bloemen aan de muur. Hier heeft een interieurstylist goed werk afgeleverd. We worden hartelijk ontvangen en krijgen een gezellig bankje achterin. Aangezien we ons in Japanse sferen wanen, bestellen we een flesje sake. De serveerster adviseert ons om de Kiuchi sparkling umeshu te nemen. Deze sake is verfrissend en past perfect bij sushi. Even later proosten we maar wat blij met onze feestelijke drankjes. En met 6% alcohol ook minder zwaar dan een traditioneel wijntje.

Kyatcha

Sushihemel

De kaart staat vol lekkere sushigerechten, dat is wel erg moeilijk kiezen. Gelukkig zien we de Kyatcha Moriawase, een mix van 18 verschillende sushi en sashimi hapjes. En oh, wat ziet het enorme bord, wat even later op tafel verschijnt er mooi uit. Ook de smaak is fantastisch. Naast klassiekers als zalm en tonijn genieten we o.a. ook van coquille, kingfish en groenten. We kijken elkaar aan en concluderen dat we hier de lekkerste sushi van Den Haag eten. Maar we willen meer van de kookkunsten van Kyatcha proeven. Van de otsumami (in tempura) gerechten kiezen we voor de Karaage. Volgens de serveerster is dit één van hun populairste gerechtjes. De zes kippenballetjes met honing, sojasaus en knoflook smaken inderdaad heerlijk.

De Karaage, één van hun populairste gerechten.

We’ll be back

De porties zijn royaal dus de ceviche, kushi (spiesjes) en teriyaki gerechten kunnen we niet testen. Onze buren hebben een kopje thee besteld. Ze krijgen geen theedoos maar een plateau met verschillende buisjes gevuld met droge thee om te ruiken. Dat is nog eens een leuke manier om een theesoort te kiezen. Goedkoop is Kyatcha niet maar voor goede kwaliteit en fijne bediening betalen we graag. Ons zien ze snel terugkomen! En je kan er trouwens ook afhalen.
Kyatcha, Frederik Hendriklaan 122

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.