Heb je het al gehoord? Strandtent Whoosah heeft een gloednieuwe cocktailbar. Wij snelden naar het Zwarte Pad voor een lekker drankje.

Whoosah

Het relaxte Whoosah met de loungebanken vol rode kussens is geen onbekend terrein voor ons. Maar we zijn op cocktailjacht dus slaan de normale bar en restaurant over en lopen naar het aparte gebouwtje op het terras. We zien gezellige zithoekjes, een ouderwets tapijtje op de vloer en natuurlijk een enorme bar. De achterwand is van glas dus je kijkt direct de duinen in, heel leuk gedaan.

cocktailbar whoosh

Cocktail o’clock!

Op het menu staan 13 verschillende cocktails plus de optie om je eigen drankje samen te stellen. De barman ziet onze besluiteloze blikken en licht de drankjes nog even toe. Naast klassiekers zoals Mojito, Cubra Libre en Caipirinha heeft hij ook zijn eigen creaties op de kaart gezet. Wat dacht je van een Amaretto Mule of een Orange I.P.A. (jawel, een biercocktail)? De Basil Smash met Hendrick’s gin, verse basilicum, limoen en suiker wordt het vaakst besteld. Die bestseller gaan we proberen. Maar ook de NY whiskey sour met whiskey, eiwit, limoen en rode wijn maakt ons nieuwsgierig. We zitten aan de bar en zien dat hier alleen met verse ingrediënten wordt gewerkt. Na wat shakewerk staan er twee zomerse drankjes voor onze neus.

cocktail shaker
cocktails drinken
Cocktail Whoosah

Zomerse dag

De Basil Smash smaakt echt naar basilicum en is heerlijk fris. Perfect voor een zomerse dag. Bij de NY Whiskey Sour hadden we zo onze bedenkingen. Vooral toen er een ei boven de shaker werd gebroken, maar we zijn aangenaam verrast. Niet alleen ligt er een mooi laagje rode wijn bovenop het glas, het smaakt ook hartstikke lekker. We bestellen nog een Pain Killer als afsluiter. Deze ‘Pina Colada anders’ is al die calorieën meer dan waard. Het Zwarte Pad heeft er een heel fijn plekje voor cocktailfans bij. Meer een bierdrinker? Ze hebben ook héél veel speciaal biertjes…

Whoosah, Zwarte Pad 66

cocktails Whoosah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *