Dat we fan zijn van de Mexicaanse keuken hoeven we jullie niet te vertellen. Sinds een paar weken heeft de eigenaar van dé Mexicaan van Den Haag: Ruiseñor een nieuw, laagdrempelig restaurant geopend met de naam Cantina Quero. Een cantina is een simpel eettentje waar je een tequila drinkt en verse taco’s eet. Je hoeft hiervoor niet langer meer naar Mexico maar kan gewoon in de Prinsestraat aanschuiven.

Taco time

Bij Cantina Quero zijn de muren geel/blauw, luister je naar latin muziek terwijl kunstenares Frida Kahlo vanuit haar lijst ziet dat er echt geen lege stoel meer is te bekennen. De menukaart is zo groot als een placemat maar toch overzichtelijk. Wij starten met tortillachips. Hier krijg je grote groene exemplaren met heerlijke guacamole. De porties zijn bescheiden zodat je veel kan proeven en eventueel kan delen. Wij bestellen de twee soorten quesadilla’s die op de kaart staan. Eén met gesmolten kaas, paddenstoelen, radijs en verse koriander. Bij de ander draait alles om huisgemaakte chorizo. Op tafel verschijnen ook vier verschillende salsa’s om over je gerechten te sprenkelen. Ze lopen op in pittigheid, wij zijn watjes en wagen ons alleen aan de milde varianten. Al hoeven de gerechten van ons eigenlijk geen extra smaakmakers.

Hippe pannenlap

Na de heerlijke quesadilla’s proeven we de vier verschillende taco’s van de kaart. En ook hier gaat alles tot de laatste kruimel op. Onze favoriet is die met gemarineerd varkensvlees, Mexicaanse kruiden en guacamole. Al gooit de Ruiseñor (met steak en aardappelblokjes) hoge ogen.De tortilla’s worden trouwens op een bijzondere manier geserveerd: in enorme pannenlappen. Hierdoor wordt bevestigd dat hier authentiek wordt gekookt. Want koken kunnen ze hier wel. We zijn zelfs zo gefocust op het eten dat we helemaal vergeten foto’s te maken. Dus ga dit keer vooral niet af op onze beelden, dit moet je gewoon zelf ervaren.
Cantina Quero, Prinsenstraat 30

Cantina Quero

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *