Topkok Jaime Pesaque is ambassadeur van de Peruaanse keuken en heeft restaurants in New York, Miami, Uruguay en Hong Kong. Sinds twee maanden is Den Haag aan zijn lijstje wereldrestaurants toegevoegd. Wij gingen naar zijn nieuwe hotspot: Callao Cevicheria.

Frisse Pisco

Callao Cevicheria zit aan de Dr. Lelykade naast Suzie Q en Restaurant Waterproef. Je belandt in een hippe maar sfeervolle omgeving waar duidelijk veel tijd is gestoken in de inrichting . Vanavond schijnt de zon dus kunnen we lekker op het terras plaatsnemen. We beginnen de avond met een typisch Peruaans drankje, een Pisco met ananas en limoensap. Wow, onze eerste ervaring met deze keuken valt gelijk al in de smaak.

Cheviche

Op de kaart staan bijna 30 gerechten. Wij besluiten vanavond te delen zodat we zoveel mogelijk kunnen proeven. Ceviche is een gerecht dat wereldwijd bekend is maar komt oorspronkelijk uit Peru. Dus wij beginnen met deze klassieker. Op onze tafel verschijnen twee kleurrijke varianten, eentje met tonijn en avocado, bij de ander heeft zeebaars de hoofdrol. De porties zijn royaal en in één woord: verrukkelijk.

Pannetje

Op het terras is inmiddels geen vrij tafeltje meer te ontdekken en ons culinaire feest is nog niet voorbij. De Tataki entrecote en de dungesneden octopus met paprika gaan ook tot de laatste kruimel op. We sluiten de avond af met eendenborst met Peruaanse kruiden en bier. Dit gerecht wordt met rijst in een leuk pannetje geserveerd. Voor een dessert hebben we echt geen plek meer. Maar wij kijken terug op een lekkere, culinaire avond met originele gerechten. Jammer dat er alleen maar Engelstalig personeel werkt.
Callao Cevicheria, Dr. Lelykade 29

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *