Burrata is een Italiaanse verse kaas die gemaakt is van mozzarella en room. Maar dat niet alleen: het is ook een plek waar je hele lekkere broodjes en pizza’s kunt eten. Wij gaan op bezoek bij de alweer derde Haagse vestiging aan de Kortenaerkade. In een pand waar je eigenlijk ook wilt wonen.

buratta

Die inrichting. Ja, die inrichting. Is het geen plaatje. Zelfs als het regent schijnt hier door het vele glas toch nog wat zon naar binnen. Er zijn verschillende hoekjes waar je kunt zitten. Dus voor iedere moment van de dag een favoriet plekje.

Hallo koninklijke stallen

uitzicht buratta

Deze verse jus dronken we dus met uitzicht op de koninklijke stallen, in de zon en in goed gezelschap. Meer wensen hebben we eigenlijk niet.

Pizza for lunch

Burrata

We zijn deze zomer in Italië geweest. Dus ’the pizza for lunch’ zit er nog helemaal in. We hebben geluk. We kunnen buiten zitten. Al raak je binnen ook niet uitgekeken. Maar we kiezen toch voor de laatste zonnestralen op het terras, mét pizza dus.

Er staan een aantal mogelijke opties voor ons op de kaart. Nou ja, heel veel zelfs. We gaan vandaag voor de toepasselijke naam: Burrata II met mozzarella, spek, pistache, en natuurlijk burrata. Dit kleine maatje is perfect voor lunch. En blijkt een hele goede keuze.

Bij Burrata in de keuken vind je enkel lekkere, pure en eerlijke ingrediënten. De chefs koken (en bakken) volgens het slow food-principe. Dit staat voor ‘good, clean & fair’ eten. Good staat voor kwaliteit, smaakvol en gezond. Clean voor productieprocessen die geen schade veroorzaken aan de omgeving. Fair voor het bereikbaar zijn voor iedereen. Daar kan niemand tegen zijn. Zien we je daar?

Burrata, Kortenaerkade 1, Den Haag

We ontdekken Burrata niet pas niet pas nummer drie. We zijn eerder ook al op bezoek geweest bij de andere vestigingen aan de Turfmarkt en het Goudenregenplein.

Turfmarkt

Goudenregenplein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *