Diep onder de grond liggen miljoenen flessen bubbels te wachten om ontkurkt te worden. Wij duiken een van de kelders van het Franse Reims in, de champagnestad bij uitstek. Een bezoek aan het prestigieuze Taittanger leert ons meer over het proces van druif tot plop. En is een genot voor de smaakpapillen. 

FullSizeRender (76) IMG_4883Heel veel flessen
We dalen af tot een meter of 12 onder de grond en dwalen door het uitgebreide gangenstelsel. Overal om ons heen bubbels in vele maten en smaken. Dankzij het zeer geoefende verhaal wordt in een decor van magnumflessen onze kennis over het champagneproces bijgespijkerd. De rondleiding eindigt met een proeverij. We zijn er unaniem over eens dat we hier met echte champagne experts te maken hebben. Er gaat natuurlijk een flesje mee.

image-2017-05-06 (1)Wijnbar 
Van Reims zelf zijn we – mede door de onophoudelijke regen- niet echt onder de indruk. In een uurtje heb je het meeste wel gezien, inclusief een bezoekje aan de kathedraal. Als je in de stad een glaasje champagne wilt drinken, hebben we wel nog een tip voor een leuke wijnbar. Ga naar By le vintage op het Place du Forum. En drink je bubbels met uitzicht op het plein met openlucht theater.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *