We blijven na onze ontdekking én omdat de Week van het bier vandaag begint even in de biersfeer. De Amsterdamse brouwerij De Prael heeft sinds vorige maand een heus proeflokaal in Den Haag geopend. En is het voormalige magazijn van de Energiecentrale omgetoverd tot bierwalhalla. 

Code Blond

In het centrum aan het Esperantoplein treffen we een enorme ruimte aan. De gezellige bar springt gelijk in het oog maar ook de werkruimte vinden wij erg leuk gevonden. De zon schijnt dus wij ploffen buiten neer. Het terras in nu nog provisorisch op een parkeervak aangelegd maar daar wordt aan gewerkt. Wij kiezen voor een Code Blond. Dit biertje is, om verspilling tegen te gaan, gemaakt van regenwater. De ober vertelt dat je over een tijdje Haags regenwater kan proeven, want de bedoeling is dat op deze nieuwe locatie ook bier wordt gebrouwen.

Bierparadijs

Op de kaart zien we behalve heel veel bieren ook goede gerechten als burgers, saté en pasta. Wij vallen voor een bittergarnituur van de Haagse Croquetterij. We borrelen nog even door met een Pumpkin Ale en een Weizen en zijn blij met dit nieuwe bierparadijsje. Als we wegfietsen zien we dat aan de achterkant ook een terras ligt mét aanlegsteiger voor boten. Dus mocht je komend weekend nog een lekker zonnig plekje zoeken…
De Prael Den Haag, Esperantoplein 20.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *