Bagels & Beans heeft een nieuwe kaart en daar staat wel een heel bijzondere bagel op. Bestel je een bug dan krijg je gedroogde krekels, meelwormen, sprinkhaan, avocado, zontomaatjes en roomkaas. Wij durfden het aan en gingen dit aparte broodje proeven.

Insecten worden al jaren als een milieuvriendelijke en eiwitrijke oplossing voor voedselschaarste gezien. Maar om iedereen aan de kriebelige beestjes te krijgen blijkt een hele klus. Nu het op de kaart staat bij een grote broodjesketen gaat daar wellicht verandering inkomen. In de Bagel & Beans is het in ieder geval nog geen hype. ”Oh echt? Dat zal de keuken leuk vinden om te maken. We hebben er pas vier gemaakt,’ roept de serveerster uit als ze onze bestelling noteert. Even later staat bugs bagel nummer 5 voor onze neus. Tja, om die enorme sprinkhaan op het stukje komkommer kunnen we niet heen. Vol walging wordt het gerecht bekeken, je verwacht toch dat die meelwormen en krekels elk moment kunnen bewegen.

Crunchy krekel
Het fotomoment heeft nog nooit zolang geduurd maar dan is het toch echt tijd voor die eerste hap. Enigszins angstig nemen we een hapje maar wat in onze mond stoppen is lekker! Aangezien de insecten geen uitgesproken smaak hebben proef je naast de avocado en roomkaas vooral iets knapperigs. We pakken een gedroogde krekel op en deze smaakt naar niks. Het idee dat je een insect eet is vooral vies. Zo hebben we de grote sprinkhaan laten liggen (die vleugels..) maar tot onze verbazing was het verder een prima broodje. Deze bagel kan je in 72 filialen voor 6,95 euro bestellen. In Den Haag vind je ze op vijf locaties: Aert van der Goesstraat 2, Plaats 21, Thomsonlaan 53, Piet Heinplein 3 en Spui 40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *