In de typische Haagse koffiehuizen zijn wij niet vaak te vinden maar voor Brasserij de Laer maken we graag een uitzondering.

Chalet aan de tramrails

In een Haagse koffietent lijkt de tijd stil te hebben staan. De filterkoffie pruttelt in de hoek terwijl de vaste stamgasten het nieuws van de dag bespreken. Deze simpele, vrijstaande houten gebouwen met een plat dak vind je door de hele stad en zijn vooral een ontmoetingsplek voor mensen uit de bouw. Maar wie De Laer, aan het begin van de Van Boetzelaerlaan, binnenstapt krijgt een totaal andere sfeer. De keet heeft een metamorfose ondergaan en heeft iets weg van een chalet mét een uitstekende kok.

Laer

De bewoners van het Statenkwartier hebben deze plek blijkbaar al ontdekt want als wij komen is het terras vol. De vriendelijke bediening haalt ons over om binnen plaats te nemen en hier krijgen wij geen spijt van. Op de vaste kaart is genoeg keus voor lunch, borrel en diner maar wij vallen voor de wisselende weekschotels.

Wij gaan voor de vis en vlees-special van de week, (hiervoor betaal je rond de 11 euro.). Het hoofdgerecht komt tegelijk met een passerende tram en smaakt heerlijk. Na een goede cappuccino is het weer tijd om naar huis te gaan. In de hoek zien we een houtkacheltje staan, dat zal gezellig in de winter zijn! Voor wie vriendelijke bediening, goed eten, fijne prijzen en de Haagse geschiedenis kan waarderen moet hier zeker eens naartoe.
Brasserij de Laer, van Boetzelaerlaan 13e Den Haag

Typisch Haags

Wist je dat we het aan de Haagse kakkers te danken hebben dat deze ouderwetse koffiehuizen bewaard zijn gebleven? Rijke mensen wilden niet dat hun werklui in hun huis ging lunchen. In een koffiehuis mochten ze wel hun meegebrachte lunch opeten en konden ze voor weinig geld een kopje koffie of broodje bal krijgen.

 Laer

1 reactie op Brasserij de Laer: hip koffiehuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *