Door al die decemberborrels en feestjes hebben wij de smaak te pakken gekregen en borrelen we in 2017 nog even verder. Voor een lekkere cocktail strijken we graag neer bij Jamey Bennett op de Plaats of bij één van de vele tentjes op de Grote Markt. Maar aangezien veel stadsgenoten hetzelfde idee hebben, is het meestal vechten voor een tafeltje. Daarom heb je altijd een plan B nodig. Drie hipstervrije borrelspots: 

jazzBij ons om de hoek
Als we geen zin hebben de stad in te gaan lopen we naar onze (bijna) buren in de Aert van der Goesstraat. Vooral het gemengde publiek van expat tot professionele kroegtijger spreekt ons aan. Op advies van de barman dronken we een Brugse zot en zo vloog de avond mede dankzij de foute muziek snel voorbij. Achterin zit trouwens een restaurant verstopt. Hier kan je voor een scherpe prijs echt lekker eten. Mocht je eens in de buurt zijn, zeker eens een biertje komen drinken. 
Old Jazz, Aert van der Goesstraat 7

img_3279Afrikaans feestje
GESLOTEN – Toe aan een beetje Zuid-Afrikaanse invloeden? Dan fiets je gewoon naar het Noordeinde. In de gezellige Springbok Bar staat alles in het teken van dit land. Dus je drinkt een heerlijke Castle en haalt je Engels op want zowel het personeel als de andere gasten spreken amper Nederlands. Mocht je uitgepraat zijn, er hangen genoeg schermen met spannende sportwedstrijden. Ook treden er regelmatig bandjes op. Een relaxt plekje in het bruisende centrum!
The Springbok Bar, Noordeinde 165

img_4475Echt Haags
Wij kennen onze klassiekers, ook op bargebied. Daarom was het de hoogste tijd om weer eens de Hathor te bezoeken. Op een vrijdagavond doken we de Maliestraat in en belandden we in een café bomvol mannen. Onze avond kon dus niet meer stuk. Het interieur is opgefrist maar het publiek heeft nog steeds een hoog ons kent ons gehalte. Wij waren vooral blij dat de barman ons tafeltje feilloos wist te vinden dus op lege glazen kon je ons niet betrappen. En over de wanddecoratie (foto) hebben we ook niks te klagen. In de zomer komen we zeker terug om de terrasboot te testen.
Café Hathor, Maliestraat 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *