Zeven weken lang mag ik, Svenja het Openbaar Lichaam van Bonaire helpen met hun COVID-19 crisiscommunicatie. Ik geef jullie met plezier een kijkje in mijn leven, tijdens én na werk.

4 COVID-19 besmettingen

De weken hier vliegen voorbij. De lijst met werkzaamheden wordt er alleen niet korter op. De komende twee weken moet er nog een hoop gebeuren.

Op dit moment zijn er op Bonaire 4 (!) mensen besmet met COVID-19. Daar kunnen we in Europees Nederland alleen nog maar van dromen. De urgentie om je aan de maatregelen te houden wordt aan de ene kant steeds minder gevoeld, maar als het er ineens wat meer worden, dan slaat de angst compleet toe. Het is steeds laveren tussen twee ‘kwaden.’

Deze week hebben we een video gelanceerd waarin we laten zien wat er op de luchthaven allemaal voor een maatregelen worden getroffen. Wat de herstart van het toerisme is broodnodig hier op het eiland, maar aan de andere kant vindt men de komst van alle Nederlanders ook heel eng. Helemaal met de feestdagen in zicht.

Beachtennis

Nadat ik eerder de lokale sportschool had getest en twee lessen subyoga heb gevolgd, was het deze week tijd voor een kennismaking met beachtennis. Deze sport is op de Antillen heel groot. En ik snap dat wel, wat een leuk spelletje. Eigenlijk een soort van beachball voor gevorderden.

Tafelbbq & snack

Deze week is Suzanne ook op Bonaire. Met een negatieve PCR test in de hand, is ze een weekje naar het zonnige deel van het Koninkrijk gekomen. Want het is hier iedere dag niet alleen een graad of 30, ook de bewegingsvrijheid is veel groter. Dus we maken veel gebruik van het feit dat de horeca open is. Zo bbqen we onder andere een avond bij Jibe City.

Maar supporten we ook locals. We eten op een soort parkeerplaats bij een snack. En het smaakt zelfs bovenverwachting goed. Ook dat kan ik weer van mijn lijstje strepen.

Klein Bonaire

In het weekend gaan we een dagje varen. We starten met een uurtje huizen kijken aan de kust, na een pitstop voor een (snorkel)duikje maken we de oversteek naar Klein Bonaire. Dit is wel echt een fantastisch mooi stukje Bonaire. De zee is hier nog net wat blauwer en het strand een tintje witter.

De boot leggen we aan een boei op een paar meter van de kust. Al zwemmend brengen we de koelboxen en bbq aan land. Alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Wat is dit toch genieten!

Met een grote glimlach op ons gezicht varen we na de bbq weer terug naar de overkant. Stipt op de afgesproken tijd ligt het bootje weer in de haven.

We schamen ons bijna voor zo’n top dag als dit. Thuis is het koud, nat en donker. Om het leed voor jullie wat te verzachten. De rest van de week zit ik ook weer gewoon de hele dag achter mijn laptop in de kou. Wel van de airco. Maar toch.

Schilpad gespot

In een aantal eerder snorkelsessies ben ik tevergeefs op zoek gegaan naar een schildpad. Maar het is uiteindelijk toch gelukt om er een te spotten. Bij het strand van 1000 steps zwom hij ineens voorbij. Ik kan over twee weken met een gerust hart naar huis.

1000 steps

Regenbogen

Op Bonaire zie ik bijna wel dagelijks een regenboog. Ik word daar altijd heel blij van. Deze is wel blogwaardig.

2 reacties op Bon Bini Bonaire 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *