Zeven weken mag ik, Svenja het Openbaar Lichaam van Bonaire helpen met hun Covid-19 crisiscommunicatie. Ik geef jullie met plezier een kijkje in mijn leven, tijdens én na werk.

Versoepelen van maatregelen

Een groot deel van deze tweede werkweek staat in het teken van het versoepelen van de corona maatregelen. Vergelijken met Nederland is het hier een paradijs. Thuis mag je max. 25 personen ontvangen, alle horeca is tot 00:00 uur open en er mogen zelfs weer kleine evenementen georganiseerd worden. Maar daar is met drie positief geteste personen het aantal besmettingen dan ook naar.

De persconferentie wordt vanuit de eilandsraadzaal live uitgezonden via Youtube. De eilandsraad is een soort van gemeenteraad, maar dan met negen leden. De gezaghebber en arts infectieziekten houden eerst hun speech in het Papiaments en dan in het Nederlands (met gebarentolk).

De pers is er digitaal bij. Ze stellen wel drie niet-kritische vragen. Er wordt positief gereageerd op het aantal kijkers van zo’n 500. Na afloop plaatsen we een visual naar Nederlands concept op alle socials van het openbaar lichaam. Ook werken we de Q&A’s bij op Bonairecrisis.com.

Wat heel bijzonder is aan een workation als dit: je komt op plekken die voor toeristen verborgen blijven. En dat met werk wat ook nog een reuze interessant is. Voor mijn inburgering had een collega lokale koekjes meegenomen. Dat is toch fantastisch.

Iedereen die naar Bonaire wil moet bij aankomst verplicht een negatieve PCR test hebben en een gezondheidsverklaring. Dit geldt ook voor bootjes en privé vliegtuigen uit bijvoorbeeld Curaçao. Er is gedurende de week veel contact met de luchthaven en havenmeester. Partijen die voor mij nieuw zijn. Maar die wel een hele vernieuwende dynamiek meenemen.

Sunsets

Ik probeer een goede balans te vinden tussen werken in de airco aan de lange termijn aanpak van deze COVID-19 crisis en aan buiten op ontdekkingstocht gaan.

Op 2 minuten rijden van mijn huisje is een perfect strandje waar je de meest spectaculaire zonsondergangen kunt zien. Dus ik probeer regelmatig na werk nog even een duik in zee te nemen en een sunset mee te pakken. Eenmaal op het strand is de drukke werkdag alweer ver weg. En mocht daar nu net een foodtruck staan met heerlijke sapjes en goede falafelwraps.

Flamingo’s spotten

In het weekend werk ik een voor een mijn verzamelde zie-, doe- en eettips af. Het Gotomeer stond ook op mijn lijstje. Het Gotomeer is een zoutwaterlagune in het noorden van het eiland en het staat bekend als flamingo-ontmoetingsplaats. De smalle, slingerende kustweg er naartoe is al een belevenis op zich. Voor iemand die normaal alles op de fiets doet, heb ik hier al heel wat kilometers afgelegd. Onderweg kom ik heel veel cactussen tegen en wat ezels.

Foodies

Vanwege de warmte leef ik hier zo’n beetje op salades. En daar hebben ze hele lekkere variaties op. Zo ga ik zeker nog een keertje terug naar Foodies. Maar ook Rum Runners en Sebastians waren goede ontdekkingen. Dat testen van fijne tentjes blijf ik hier de komende weken nog met plezier doen.

Terwijl ik mijn lunch in de schaduw eet, zie ik op instagram winterse recepten voorbij komen. Wat is het verschil met thuis in vele opzichten toch enorm groot.

Supyoga

Op wat duikjes in zee na en wat baantjes in het zwembad wordt er hier door mij weinig gesport. Het is gewoon te warm. Maar wel vond ik een verkoelende training. Ik heb kennisgemaakt met supyoga. Dit is yoga op een supplank op zee. Een hele relaxte en verfrissende ervaring. Klaar voor week 3!

1 reactie op Bon Bini Bonaire 2

  1. Jeetje Sven , wat ziet het er allemaal geweldig uit !! Zo leuk voor je , genieten maar !! Wij zitten in een huisje van Landal. Verschil moet er wezen 🙄🤗😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *