Zeven weken mag ik, Svenja het Openbaar Lichaam van Bonaire helpen met hun Covid-19 crisiscommunicatie. Ik geef jullie met plezier een kijkje in mijn leven, tijdens én na werk.


Het is precies een week geleden dat ik na een lange vlucht met mondkapje en negatieve coronatest op zak voet zette op Nederlands grondgebied. Maar dan wel een stukje Nederland waar altijd de zon schijnt, de huidige coronateller op nul staat en je flamingo’s tegen komt onderweg naar werk.

Ik ben nog geen 24 uur op het eiland of ik stap in mijn huurauto met airco op volle kracht naar werk. Dankzij mijn jetlag pluk ik toe nu toe iedere dag. Het heeft de afgelopen dagen flink geregend, dus er ligt overal modder. Ik zal niet klagen, maar het is héél warm. En in de korte tijd dat ik hier ben heb ik al heel wat muggenbulten gescoord.

Code geel

Ik kan na een kennismakingsrondje nagenoeg direct aan de slag. Want van code oranje naar code geel betekent niet alleen een feeststemming op het eiland. Het levert ook heel wat werk op voor ons kleine communicatieteam.

Hoe het hier werkt? Nou, Facebook is het primaire communicatiekanaal, het woord voorbereiding moet nog landen en de pers leest je berichten gewoon voor. De eerste week is een grote verwonderstage. Maar mijn collega’s waarderen de Nederlandse inbreng so far. Dat is niet onbelangrijk.
Kijk gerust een keertje op Bonairecrisis.com

Aan werk zoveel mogelijk thuis doen ze hier bijna niet. Iedereen van het Openbaar Lichaam zit gewoon op kantoor. Ik heb een halve dag thuis op mijn eigen terras gewerkt om wat gedachten te ordenen en een en ander uit te werken. Al snap je wel dat er wat afleidingen op de loer lagen. Denk aan langs vliegende pelikanen en springende vissen.

Hi gezaghebber

De kennismaking met de gezaghebber van Bonaire verloopt prettig. Het is een interessant gesprek waarin we wat ideeën voor de komende periode uitwisselen.

Lunchen met zeezicht

Tijdens de lunch loop ik een paar keer richting de zee. Een minuut of 20 naar buiten kan net. Daarna treed de oververhitting op. Boodschappen doe je gewoon bij de Albert Heijn. Ook overzichtelijk.

Weekendvibes

Als de werkweek erop zit is het de hoogste tijd om het eiland te verkennen. Ik heb van collega’s al wat tips gekregen. Dus ik kom mijn weekenden alleen hier wel door.

Karels Beachbar

Vrijdagmiddag rijd ik naar het centrum voor een after work drankje bij Karels. Wat een feest dat je hier wel naar het terras kunt. In de wetenschap dat Nederland half op slot is. Ik waardeer het extra. Echt!
Ik word herkend door de arts infectieziekten die ik eerder deze week heb ontmoet en sluit bij haar en haar collega’s aan. Karels is toch wel een beetje de borrelspot voor de Europese Nederlanders hier op het eiland.

Jibe beachbar

Jibe is vooral een walhalla voor windsurfers. Omdat de zee hier heel ondiep is en het bijna altijd waait zijn er continu perfecte omstandigheden. Voor mij geen surfplank, maar sluit het niet uit voor een van de volgende weekenden.

Windsock The Beach

Nog zo’n plek die je naar Nederland wil verplaatsen. De salades zijn van harte aan te bevelen, de sfeer uitermate relaxed en het uitzicht is fantastisch.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.