‘Reading is dreaming with open eyes.’ Wij dromen heel wat af. Overal in ons hele huis zijn boeken te vinden. We verslinden stapels per jaar. Een ware ruilhandel vindt regelmatig plaats. Maar soms, heel soms, hebben we gewoon zin om een beetje in een boek te bladeren. Even weg te blijven van de zinnen. We hebben vijf boeken op een rij gezet die je niet hoeft te lezen. Maar waar je wél bij kunt wegdromen en geïnspireerd door kunt raken. Handig om zo’n lijstje te hebben nu de feestdagen voor de deur staan. 

Reisfotografie boekboek-reisfotografie-schuin
Wij hebben, net als bijna iedereen, een goede camera in de kast liggen. Toch maken we de meeste foto’s met onze i-phone. Dat slepen met zo’n enorme camera is zo’n gedoe. Best zonde eigenlijk. Het komt de kwaliteit van de foto’s niet altijd ten goede. Note to ourselves: Sleep die grote camera wél mee.
We hebben ons nu écht voorgenomen op vaker met onze spiegelreflex aan de slag te gaan. Helemaal op reis. Dit geweldig inspirerende boek met tips voor reisfotografie kan helpen om foto’s nog mooier te maken. Maar is ook heerlijk om in te bladeren en ongegeneerd bij weg te dromen. Cadeautip!

Elke dag een woord
‘Hoesten’
dat is mijn woord van de dag. De thee met honing en dropjes zijn niet aan te slepen. De regen maakt het er niet beter op. Een heel blog gaan we er niet over schrijven. Wie wil dat überhaupt lezen? Maar aangezien één woord vaak al veel zegt, vinden wij dit boekje wel een echte aanrader. Een mini dagboek voor drukke mensen. Of voor mensen die niet willen schrijven. Eigenlijk een dagboek voor iedereen. Wij gaan ons woord-dagboek trouw bijhouden.

Galgje
Het spelen van galgje is jeugdsentiment. Uren hebben wij ons vermaakt met dit spelletje. Hoe langer en ingewikkelder het woord, hoe leuker. Met één doel: winnen 🙂 Je kunt galgje nu ook in je eentje spelen. Met het boekje als tegenstander. Je hebt per woord 11 kansen. Lukt dit niet? Dan hang je. Bij iedere letter die je kiest kras je een vakje open en zie je of het woord die letter bevat. Ideaal voor in bijvoorbeeld de trein.

999 vragen aan jezelf
Wat zal ik vandaag eten? Staat dit vestje leuk? Welke film ga ik opzetten? Nog één wijntje? Gaat het regenen als ik net op de fiets zit? De hele dag door stellen wij onszelf honderdduizend vragen. Super leuk dat er nu een boek is met 999 vragen aan jezelf. Die je ook nog eens kunt beantwoorden. Of niet. Het boekje ziet er in ieder geval ook aantrekkelijk uit. Leuk cadeautje, gewoon voor jezelf.  

Vriendenboekje voor grote mensen
Van onze klasgenootjes uit groep drie weten we hun favoriete kleur én lievelingseten. Maar van veel van onze huidige vrienden weten we eigenlijk niet wat hun favoriete kledingstuk is. Of wat ze later als ze groot zijn willen worden. En dat is natuurlijk een énorm gemis. Het vriendenboekje voor volwassenen gaat dit oplossen. Wie durf het eerste boek (door) te geven? Wij vullen hem sowieso voor je in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *