Weinig feestjes. Goede voornemens mislukt. Het is buiten donker, koud en nat. Oftewel, je kunt wel huilen. Hallo meest deprimerende dag van het jaar. Hallo Blue Monday! We hebben besloten er toch het beste van te maken. Met kleine dingen. Dus we gaan lachen, plezier maken en onszelf verwennen. Doe je mee?

Blij
Bedenk waar je blij van wordt. Schrijf het op (in de comments). Of beter nog, ga het vandaag gewoon doen! Maak in ieder geval concrete plannen. Neem spontaan een dag vrij, ga naar de bioscoop, breng uren door in een warm bad, bezoek de sauna (lekker warm!) of maak je favoriete recept (risotto?). Vandaag is het jouw dag!

Haal herinneringen op
Wat is het leven leuk. Wij maken ieder jaar een jaarboek met foto’s van mooie momenten. Zodra hij op de mat valt beleven we alles opnieuw. Verre reizen, spontane wijnavondjes en hilarische momenten. Een heel jaar vol herinneringen op een paar pagina’s. Maak ook een fotoboek, droom weg en plan nieuwe avonturen. Dit is er een goede dag voor.

road-166543_1280
Op reis
Wij worden overspoeld met advertenties van tripjes naar witte stranden, bergen met verse poeder en hippe eilanden. Om chagrijnig van te worden. Helemaal als je net bent nat geregend. Of een deadline op werk moet halen. Begin vandaag met het maken van vakantieplannen. Of beter nog, boek iets. Een nachtje in een huisje in een bos is vaak ook al één groot feest. Wat dacht je van een kampeerweekend met een groep vrienden?

smile-191626_1280
Lachen

Lachen is gezond. En maakt je happy. Dus doe het dan! Zeker vandaag. Helpt dit?

beautiful-316287_1280
Compliment
Geef een vriend, collega of familielid zomaar eens een compliment. Het is gratis. Verbetert je humeur. Geeft energie. Reken maar dat je ze er blij mee maakt. En daarmee jezelf ook. Kleine moeite dus. Doen! ‘Je bent de beste.’

Trakteren
Trakteer jezelf vandaag op een cappuccino van je favoriete koffietentje, een lunch die je normaal te ongezond vindt of laat sushi bezorgen. Zet al je bezwaren dat het ‘maar’ maandag is overboord. Vergeet voor het gemak ook even je alcoholvrije dag.

Loopt het allemaal toch anders dan gepland? Trek je joggingbroek aan, zet een groot glas thee en duik vroeg je bed in. Het voorjaar komt langzaam dichterbij!

Happy Blue Monday!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *