Op de hoek van de Mauritskade en Hooikade hebben de afgelopen jaren verschillende restaurants gezeten. Eind 2016 opende Bistro Vertus haar deuren. Wij hopen dat ze hier nog heel lang blijven zitten want wat is het hier lekker!

Als de eigenaren van Bouzy Wine & Food (dat drie deuren verderop ligt) en restaurant Villa la Ruche de handen ineenslaan moet je wel iets moois krijgen. Dat klopt want bij Bistro Vertus draait het allemaal om goede bistrogerechten met heerlijke wijnen. Als wij binnenstappen komt de geur van vers brood je tegemoet. We worden enthousiast begroet en kiezen een tafeltje aan het raam. Ons oog valt natuurlijk gelijk op de wijnkaart. Hier staan meer dan 200(!) wijnen op. Wij gaan, lekker makkelijk, op het advies van de gezellige ober af en genieten even later van een fruitige witte wijn. Op de kaart zien we alleen maar lekkere dingen staan: cheviche, steak tartare, ravioli, zalm. Voor lastige kiezers zoals wij is er gelukkig een Chef’s menu. Voor 29,50 p.p krijg je vier gerechten om samen te delen.

Eetfestijn
Eerst verschijnt één van onze favoriete voorgerechtjes op tafel: vitello tonnato. En wat is deze versie lekker. Ook de tweede gang, mosselen, valt in goede smaak. Het hoofdgerecht is bavette met chimichurri en verse frietjes. Ondertussen zijn we overgegaan op een rode wijn en niet alleen de keuken maar ook de wijn gooit hoge ogen. De rode wijn waar we op zijn overgeschakeld is echt verrukkelijk. Wij sluiten deze heerlijke avond af in stijl af met een verfrissend aardbeien dessert en besluiten snel terug te komen.

Bistro Vertus, Mauritskade 95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *