De lekkerste biefstuk eet je soms op een onverwachtse plek. In de kelder bij Bistro Bontje is donker eikenhout nog modern. Het bewijs dat hip niet altijd nodig is om iedere avond vol te zitten. De carnivoren onder ons kunnen hier hun hart ophalen.

De bistro ligt onder zeeniveau. En zou als je naar buiten kan kijken uitzicht geven op het Circustheater. Niet heel gek dus dat vele musicallliefhebbers voor het begin van de voorstelling neerstrijken in deze kelder.

Als je afdaalt via de bakstenen trap, stap je de warmte van een knus en oudbollig restaurant binnen. Het donkere decor bestaat uit attributen uit lang vervlogen tijden: ongetwijfeld valse piano’s, kassa’s van allang verdwenen kruideniertjes en een aftandse trapnaaimachine.

Biefstukheaven
De kaart is het schrikbeeld voor vegan, vega of gluten. Maar de liefhebber van een ouderwets, goed stuk vlees wordt hier heel gelukkig. De grillmaster maakt traditionele spareribs, entrecote, varkenshaas of sateetjes. Zo eet je ze niet vaak meer. Alles wordt op een houten plank geserveerd met een schaal frietjes of een gepofte aardappel met zure room. De kruidenboter is nog zoals Oma hem maakte.

Old school is soms heel fijn. Daar komen ook nog eens de zeer acceptabele prijzen bij. Dus zin in smaakvol eten van de grill, zonder poespas. Probeer Bistro Bontje gewoon eens. En dat op steenworp afstand van het strand.

Bistro Bontje, Dirk Hoogenraadstraat 224a, Den Haag 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *