Een milde lockdown vraagt om een thuisdiner met vrienden. En wel een met een speciaal thema. Deze Vinfans gooien het voor de gelegenheid eens een keer over een andere boeg. We serveren een smaakvol diner met bijpassend bierarrangement.

Onze bierkennis blijft beperkt tot de flesjes Jupiler die we ooit na de hockeywedstrijd dronken en een wit biertje op het terras. Dus we vragen een gediplomeerd biersommelier om advies. Wat levert dit vele verrassende smaaksensaties op.

Bier-spijs menu

Het is volop herfst. Dus we kiezen voor een viergangenmenu wat aansluit op het seizoen. En het hoeft niet heel sjiek te zijn. Want over een paar weken zitten we alweer aan de luxe Kerstdiners. Bij alle gerechten serveren we een bijpassend biertje.

1. Levensgenieter – Kompaan NEIPA

Borrelplankje

Dit biertje in vrolijk blikje is een echt instap, borrelbiertje volgens onze adviseur. De Levensgenieter is een New England IPA met een fris en fruitig karakter. Met slechts 4,5% ook lekker licht. We serveren hier een borrelplankje met romige, milde kaasjes bij. De naam van dit eerste biertje sluit naadloos aan op onze mood.

biersommelier

2. Datisandere Koekoek – Bird Brewery

Bruscetta met tomaat mozzarella en parmaham

De tweede ronde schenken we een blonde, frisse knaller met drie fruitige hopsoorten. Wij leken proeven er mango in. En aangezien het oog ook wat wil, dit vrolijke en kleurrijke flesje kan moeiteloos op tafel staan. Voor een quiz tussendoor: kan jij de 29 vogels op het etiket vinden?

datrsanderekoekoek
Foto: Bird Brewery

We combineren deze dorstlesser met bruschetta met tomaat, parmaham en mozzarella.

3. IJbok – Brouwerij ’t IJ

Oud-Hollands stoofpotje

Een oud-Hollandse stoofpotje past perfect bij dit seizoen. En daar hoort een bokbiertje bij. De IJbok bij ons op tafel is donker en stevig, maar minder zoet dan je misschien zou verwachten. Als je goed je best doet proef je geroosterde granen, een beetje koffie en donker fruit.

Bokbiertjes zijn voor wijndrinkers wel even andere Koekoek. Waar de eerste twee nog easy waren is dit wel echt bier-bier. Maar goed te doen in combinatie met het stoofpotje.

4. Lindemans Kriek

Chocolade XL grand dessert

We sluiten onze proeverij af met een chocolade XL grand dessert. Hierbij serveren we als laatste exemplaar in ons bierarrangement een Belgisch kersenbier.

Dit bier bevat de aroma’s van verse kersen en heeft de perfecte balans tussen zoet en zuur. We hadden dit soort bier nog niet eerder gedronken. En grote kans dat het ook bij een keer blijft. Maar zeker het proberen waard.

Wat hebben we genoten van de insteek van dit thuisdinertje. Zo komen we de lockdown(s) met plezier door. Snel naar de glasbak..

bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *