Heb je al van de Haagse Horeca Tour gehoord? Wij hebben hem dit weekend gelopen en wat was dit leuk. Terwijl we langs de mooiste plekjes van Den Haag liepen, leerden we leuke weetjes en genoten we van de lekkerste hapjes en drankjes.

Wandeling met lekkers

De bedenkers en tourguides zijn de vrienden Victor, Winand en Charlie. Ze wilden thuiszitters een goede reden geven om een frisse neus te halen en gelijk de horeca steunen. Het concept is simpel. Kies of je 5 of 8 kilometer wil lopen, prik een datum en tijd en betaal 3,50 euro per persoon. De avond voor de wandeling krijg je een mail met de route, de weetjes en de adresjes waar je iets lekkers voor onderweg kan halen.

Onze wandeling ging o.a. door het Zeeheldenkwartier

Verborgen doorgang

Onze wandeling begon in het Zeeheldenkwartier. Verder willen we niks verklappen over de route want het is natuurlijk de bedoeling dat je zelf een ticket koopt. Maar vooruit, een klein tipje van de sluier: we hadden 5 culinaire stops mét een fijn lijstje met speciale aanbiedingen voor wandelaars. Denk aan huisgemaakte brownies, erwtensoep, glühwein en verse broodjes. En ja, dit moesten we natuurlijk allemaal proeven. De wetenswaardigheden zijn ook een leuke aanvulling op je wandeltocht. Zo hebben we zelfs een geheime doorgang ontdekt… Na 1,5 uur kwamen we weer uit bij ons beginpunt. Het voelde als een heus uitje in deze lockdown.

Onderweg is genoeg te zien zoals hier bij John & June’s
Stop 2: warme chocomel

Coronaproof

Er is duidelijk goed nagedacht om de wandeling veilig te houden. Er lopen maximaal 60 mensen per dag en deelnemers krijgen een starttijd. Tijdens onze wandeling was het inderdaad nergens druk en waren er geen opstoppingen bij de horecazaken. Komend weekend staat de langere route in onze agenda want dit smaakt naar meer!
Kijk voor meer informatie en tickets op. Instagram @dehaagsehorecatour

3 reacties op Aanrader voor dit weekend: de Haagse Horeca Tour

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.