Een paar extra vrije dagen in de zomer. Dit betekent tijd voor achterstallige sociale contacten, een middag weg met neefje en nichtje en talloze zomerse voornemens. En ook gewoon een beetje de toerist uithangen in eigen stad. Als de zon nu ook nog eens tevoorschijn zijn we éxtra blij. Dan hoeven we de stad eigenlijk niet eens uit. Aan plannen in ieder geval geen gebrek. Zomaar 9 ideeën voor een vrije dag in Den Haag. 

IMG_7454

Paradetijd
De zomer is niet compleet zonder zelfgebakken poffertjes, de stille disco en plastic bekertjes wijn van Grape District aan een picknickbank. We slaan dus geen jaar over van ons favoriete festival, De Parade. Vrijdag 8 juli t/m zondag 17 juli vind je ze weer in het Haagse Westbroekpark. Zien we je daar?

Let’s sup 
Het is best schandalig. We wonen op nog geen kilometer van zee en hebben nog nooit op een sup gestaan. Te druk, te hoge golven of te slecht weer. Er is altijd wel wat. Maar deze zomer gaat het er écht een keer van komen. Staand peddelen op een surfplank met uitzicht op het strand. Dat moet toch een ultiem gevoel van vrijheid geven. Let’s sup!

accessories-84528_1280
Neerploffen bij een strandtent 
Voor deze activiteit hebben we -naast de zon- een paar dingen nodig: een stapel tijdschriften, een koud flesje water en een zonnebril. Verder een plekje bij een relaxte strandtent waar we een hele middag, met de telefoon op vliegtuigstand, kunnen doorbrengen. Life is good!

Rondje haven
Als we langs de Scheveningse haven lopen, zien we regelmatig een geel bootje varen. Met een rustig tempo verplaatst hij nieuwsgierige toeristen. We hebben het over de watertaxi, die bezoekers vervoert van de ene kant naar de andere kant van de haven. Nu vragen we ons alleen al een tijdje af, waarom? Want zoveel is er niet te zien op die plekken. Dus dat gaan we zelf maar eens ervaren. Voor €2,00 p.p. hebben we hoe dan ook een leuk boottochtje van een minuut of 10. Dan maar zonder doel.

Picknicken in de Paleistuinen
Op vrijdagochtend wordt er door ons fanatiek gebootcampt in de Paleistuinen. En iedere keer denken we ‘we moeten hier een keer picknicken.’ Ook dat is er nog nooit van gekomen. Hoe moeilijk kan het zijn? Helemaal als je je bedenkt dat je bij het naastgelegen Pistache café goed gevulde picknickmanden kunt krijgen. Dus zodra de zon schijnt weet je waar je ons kunt vinden!

IMG_1427
Strandwandeling
Ga ’s avonds nog even naar het strand. Het weer hoeft niet eens optimaal te zijn. Met een beetje wind is het ook fijn. Want van een fikse strandwandeling krijg je nooit spijt. Doe je schoenen uit en loop op je blote voeten loop een flink stuk langs de vloedlijn. Het is toch goud waard om de zon in de zee te zien zakken?

FullSizeRender (14)
Hop- off

Bij iedere citytrip zie je ze rijden, de rode hop on hop off bus. Het observatiedek is altijd volgepropt met net iets te dikke mannen met camera’s, rugzakken (op hun buik!) en wapperende poncho’s.
We hebben sindskort in Den Haag een soortgelijke attractie, de tourist tram. Voor toeristen een perfecte toevoeging om onze stad te ontdekken. Want in een klein uurtje kom je wel langs de 14 hoogtepunten die wij regelmatig met de fiets afleggen.  Als we de tram zien rijden, zullen we zeker even zwaaien!

IMG_2011
Roeien Westbroekpark
V
oor €8,00 kan je al een uurtje roeien langs het Westbroekpark. Na het roeien kan je neerploffen op het grasveld aan de Waterkant. Of creatief picknicken op het water.

IMG_0421
Bubbels in de duinen
Ben je in een romantische bui? Verras je vriend(in), date of geliefde op een zwoele zomeravond met een bubbeldate in de duinen. In de duinen tussen Scheveningen en Wassenaar barst het van de duinpannen waar je rustig kunt zitten. Zoek een beschut plekje. Neem een kleedje, koude (!) fles bubbels, wat hapjes en twee glazen mee en je laat een verpletterende indruk achter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *