Heb je ons al in het futuristische pakje zien staan? Aangezien wij met Body Tec Lounge in het Haagse Statenkwartier de uitdaging zijn aangegaan op weg naar spieropbouw, vetverbranding en een beetje conditie, koppelen we ons 12 weken aan de elektronen. We zijn nu 5 trainingen verder en hebben al veel geleerd over deze nieuwe manier van sporten:

FullSizeRender IMG_1197
1. Meten is weten
Om daadwerkelijk na drie maanden resultaat te zien worden we helemaal doorgelicht. Op een speciale weegschaal worden onder andere ons gewicht, vetpercentage, spiermassa, BMI en zelfs het percentage water in ons lichaam berekend. De resultaten zijn via bluetooth gekoppeld aan de Body Tec app. Aan de hand van de gegevens kunnen we onze persoonlijke doelen stellen en de voortgang in de gaten houden. Over vier weken vindt een tussenmeting plaats. We zeggen: actie.

2. Sterren zweren erbij
Usain Bolt (de snelste man ter wereld), Tom Holland (Spider Man), Carice van Houten (voor haar zwangerschap), Sylvie Meis, Isa Hoes en Chantal Janzen blijven (mede dankzij) Body Tec in shape. Wij scharen ons met plezier in dit rijtje.

3. Sporten voor werk
Aangezien de Body Tec Lounge al om 8 uur open gaat, kan je vóór werk je work-out doen. Voel je je de rest van de dag fit dankzij 20 actieve minuten. En je hoeft na werk helemaal niets meer omdat deze 20 minuten gelijk staan aan 3 uur sportschool! De eerste mannen in pak die hun lunchpauze nuttig gebruiken, zijn ook al gesignaleerd.

4. Geen ondergoed
Onder het elektronenvest draag je een strak shirt en bijpassende legging. Dit pakje heeft veel weg van skiondergoed zonder thermowerking. De elektronen functioneren optimaal als je geen ondergoed aan hebt onder dit pakje. Het is maar dat je het weet.

5. Hoezo spierpijn?
In twee weken hebben we onze buik-, bil- en beenspieren volledig herontdekt. We voelen ze na afloop bij iedere beweging. En ook de spieren in onze armen en rug werken optimaal. Het goede nieuws is wel dat de spierpijn na iedere sessie een beetje minder wordt. De elektronen bouwen dus onze spieren echt op.

IMG_1220

6.Trillen went
Bij de eerste sessie voelden de trillingen vreemd en onwennig aan. Inmiddels vinden we het bijna normaal. Langzaamaan durven we de intensiteit op te voeren. Ook van het futuristische pakje kijken we niet meer op en kunnen we inmiddels zonder hulp aantrekken. Probleemloos nemen we de plankpositie aan.
IMG_1201 1
7. Stressballetjes als sportaccessoire
Om de trillingen op te vangen kan je gebruik maken van stressballetjes. Gewoon bij ieder impuls knijpen en ondertussen je oefening doen. Wij vinden het onhandig, maar snappen best dat jij het wel fijn kan vinden.

8. Lekkere trainers
Zonder afgetraind lichaam mag je vast niet bij de Body Tec Lounge werken. Zo lijkt het tot nu toe tenminste. Wij vinden natuurlijk geen probleem om begeleid te worden door deze gespierde mannen. Die niet alleen heel aardig zijn, maar ook geduld hebben (zelfs als we weer in de fout gaan bij een rechts- links commando.)

IMG_1199

9. Weinig zweet
Je speciale pakje is na afloop drijfnat, dat komt niet van het zweet maar van het water dat de elektronen harder aan het werk zet. Eigenlijk doen zij voor een groot deel het zware werk. Als wij onze spieren maar goed aanspannen. We zweten daarom nauwelijks. Best handig als je na het sporten direct door moet naar een volgende afspraak.

Ons eerste Body Tec blog gemist? Lezen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.