Het is lente. Wie wordt er nu niet blij van de gedachte aan lange avonden op het terras en uitgebreide bbq’s met wijntjes? Maar je wilt wél lekker in je vel blijven zitten en al helemaal geen kilo’s aankomen. Want ook die bikini lonkt. Dankzij zeven tips van gastblogger Marjan van Eatandenjoy ga je goed voorbereid (uit) eten.

Vermijd hongergevoelgrilling-1081675_640
Zorg dat je zonder hongergevoel aanschuift. Vaak ga je toch wat later eten en is de kans groot je hongerig bent. Neem thuis alvast een glas water, appel of rijstwafel. Zodat je niet meteen aanvalt op het mandje met stokbrood. Natuurlijk mag je er wel eentje!

Dessert of wijntjes?
Maak keuzes. Ben je dol op desserts? Spreek met jezelf af dat je een hoofdgerecht én dessert neemt. Of 2 voorgerechten en een dessert. Wil graag lekkere wijn bij je eten? Doen! Maar skip het dessert. Het is écht niet de bedoeling dat je op een wortel gaat knagen! Neem wat jij lekker vindt, maar kies bewust. Uit eten? Bekijk van te voren online de menukaart. Zo hoef je niet op het moment te kiezen. En heb je alvast voorpret!

salad-1033209_640Maaltijdsalades
Kijk uit met maaltijdsalades: vaak denk je dat je hartstikke gezond bezig bent. Qua voedingsstoffen is dat natuurlijk zo, maar de calorieën kunnen enorm oplopen vanwege de croutons en dressings. Vraag de dressing los. Nu kan je zelf de hoeveelheid bepalen.

Balans
Staat het etentje al een tijdje in je agenda? Fijn! Breng van te voren iets meer balans in je dag of in die week. Een avond extra calorieën is helemaal niet erg, als het maar in balans is. Overdag kun je daar wat meer rekening houden, door voor slankere opties te kiezen. Eet weer niet te weinig, anders sla je ’s avonds juist door! Die week een keer vaker sporten is ook handig. Zijn die extra calorieën gewoon weer verbrand.

Eet mindful
Probeer ‘mindful’ te eten. Grote kans dat er veel wordt gelachen en je druk in gesprek bent. Vaak heb je niet eens door wat je eet. Hierdoor heb je minder snel een verzadigd gevoel. Kijk bijvoorbeeld eens hoe mooi het op je bord ligt. Ruikt het goed? Proef de eerste happen zorgvuldig. Bedenk ook na flink wat happen: vind ik het eigenlijk nog wel lekker? Iets meer aandacht voor het eten is fijn.
Zit je vol? Laat gerust wat staan!

Geniet van gezelschap
Stel niet het eten centraal, maar het gezelschap. Het lijkt tegenstrijdig, maar daarmee bedoelen we niet de kwaliteit, het genieten, maar meer de kwantiteit. Je vrienden of familie maken de avond tot een succes. Niet de hoeveelheid eten.

Eatandenjoy. Geniet van komende zomeravonden!

Wil je gezonder en slanker worden zónder dieet? Bel Marjan 0640961212 of kijk op Eatandenjoy. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *